Επενδυτές από το Κατάρ για την πίστα F1 στη Χαλανδρίτσα;

Δευτέρα, Νοέμβριος 29, 2021 - 12:33πμ
Πίστα F1

Πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υφυπουργπος αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με θέμα το «Ακρόπολις» είχε τονίσει πως το Υπουργείο δεν βρίσκεται σε... ησυχία. Με αυτόν τον τρόπο άφησε να εννοηθεί πως οι άνθρωποι της ομάδας που έχει δημιουργήσει (Motorsport Greece) για να τρέχει το θέμα «Ακρόπολις», ασχολούνται και ψάχνονται και με άλλα μεγάλα project.


Μάλιστα στην ερώτηση που αφορούσε τη Formula 1 η απάντηση του Υφυπουργού έβαλε σε σκέψεις: «Υπάρχουν επαφές στις οποίες μετέχουν και οι εκπρόσωποι της πίστας της Χαλανδρίτσας, ενώ σύντομα θα υπάρξει και ανάλογο διερευνητικό ταξίδι...»

Πριν από λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται πως πραγματοποίησε το... διερευνητικό ταξίδι στο Κατάρ. Συγκεκριμένα βρέθηκε στην πίστα Losail η οποία φιλοξένησε τον 20ο φετινό γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1. Ο ίδιος ο Υφυπουργός έκανε και αναρτήσεις στα social media

εξυμνώντας την κίνηση του Κατάρ να φιλοξενήσει τη Formula 1: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Formula 1 επισκέφθηκε το Losail του Κατάρ και μάλιστα έχοντας κλείσει 10ετή συμφωνία!

Η επένδυση στην τουριστική προβολή μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα μάς δείχνει το δρόμο! Εξαιρετική διοργάνωση, σπουδαία πίστα με γρήγορες και απαιτητικές στροφές και ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει φωτιά!».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν έμεινε μόνο στα θετικά σχόλια μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης αλλά και στην εμπειρία που έζησε. Ο ίδιος σε δεύτερη ανάρτησή του έκανε γνωστό πως: «Συνάντηση με ομόλογό μου, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Salah bin Ghanem Al Ali. Συζητήσαμε & δημιουργούμε ατζέντα κοινών αθλητικών πρωτοβουλιών & δράσεων για το προσεχές έτος, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, το οποίο έχει κυρωθεί από τη Βουλή».

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ, ο Υφυπουργός συζήτησε και άλλα θέματα εκτός από τη συνεργασία αθλητικών δράσεων των δύο χωρών. Ένα από αυτά έχει να κάνει με την πίστα της Χαλανδρίτσας στο νομό Αχαΐας όπου ο κ. Αυγενάκης προέτρεψε για επενδύσεις στη χώρα μας από επιχειρηματίες του Κατάρ.

Να σημειώσουμε πως το αυτοκινητοδρόμιο της Χαλανδρίτσας είναι ένα project που έχει απασχολησει πολλές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο δεν έχει καταφέρει να πάρει «σάρκα και οστά» ελλείψη οικονομικών πόρων.

πηγη

Υποστήριξη: SilkTech