Επεισοδιακό ΔΣ και διακοπή της ψηφοφορίας στην ΕΟΚ από το Βασιλακόπουλο

Δευτέρα, Απρίλιος 5, 2021 - 5:02μμ

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ που όρισε το Πρωτοδικείο για την ΕΟΚ, έστω κι αν έγινε διαδικτυακά, καθώς δεν κατέστη εφικτό λόγω ισοψηφίας να συγκροτηθεί σε σώμα και να βρεθεί λύση ούτε για το θέμα του προσωρινού προέδρου.

Η πλευρά του Παναγιώτη Φασούλα έκανε κίνηση-ματ προτείνοντας για πρόεδρο τον άλλοτε συμπαίκτη και κουμπάρο του, Φάνη Χριστοδούλου (τον οποίο είχε προτείνει στο Πρωτοδικείο πριν μια εβδομάδα ο Βαγγέλης Λιόλιος) και κατάφερε να συγκεντρώσει οκτώ ψήφους, όσες και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ενώ υπήρχαν και αρκετά «λευκά» (όπως του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου και του προέδρου της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλου) και απουσίαζε λόγω εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ο Σάββας Λόρτος.

Ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης, που μπήκε στο ΔΣ ως επιλαχών μετά την αιφνίδια παραίτηση του Νίκου Φιλίππου, αναζητείται καθώς η δική του ψήφος φαίνεται πως θα κρίνει το αποτέλεσμα. Αν δεν δεχτεί να μπει στο ΔΣ και να ψηφίσει, τη θέση του θα πάρει ο Δημήτρης Ρόζης που πρόσκειται στον απερχόμενο πρόεδρο.

Τυπικά η τηλεδιάσκεψη έχει διακοπεί και θα συνεχιστεί την Τρίτη, ωστόσο από την πλευρά Φασούλα και Λιόλιου είναι προφανές πως υπάρχει άτυπη συμμαχία με σκοπό να μην επανεκλεγεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, καθώς οι δύο υποψήφιοι επιδιώκουν να γίνουν εκλογές το συντομότερο.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση των μελών της διοίκησης Πρωτοδικείου για την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της ομοσπονδίας, ο βετεράνος διεθνής άσος έστειλε την παραίτησή του. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση.
Την περασμένη Δευτέρα (29/03), η επιλογή του από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής και προτεινόμενο για την θέση του προέδρου της προσωρινής διοίκησης της ομοσπονδίας προκάλεσε δικαιολογημένο θόρυβο.
Όχι μόνο επειδή επειδή ο βετεράνος διεθνής άσος του Άρη και του ΠΑΟΚ, είναι κουμπάρος και υπήρξε επί πολλά χρόνια κολλητός φίλος με τον μεγάλο αντίπαλο του Πατρινού επιχειρηματία, Παναγιώτη Φασούλα, αλλά κυρίως γιατί ο επί σειρά ετών team manager της Εθνικής ομάδας, αποτελεί πνευματικό παιδί του «ισχυρού άνδρα» του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργου Βασιλακόπουλου.
Ο λόγος για τον Νίκο Φιλίππου, ο οποίος αν και προτάθηκε από τον διοικητικό ηγέτη και του Προμηθέα, συναντήθηκε με τον 82χρονο πρώην πρόεδρο της ΕΟΚ και σήμερα το πρωί (5/4), λίγες ώρες πριν από την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης (13.00), έστειλε στα γραφεία της ομοσπονδίας την παραίτησή του.
Σύμφωνα με  πληροφορίες ο 58χρονος παλαίμαχος διεθνής δεν άντεξε το βάρος της σύγκρουσης με παλιούς συμπαίκτες και φίλους δεκαετιών και της «υποχρέωσης» να καταψηφίσει την υποψηφιότητα του Φάνη Χριστοδούλου για πρόεδρο, που αναμένεται να προτείνει η παράταξη "Πρώτα το Μπάσκετ".
"Μπέμπης" και Φιλίππου συνδέονται με χρόνια φιλία και κουμπαριά και σίγουρα η ατμόσφαιρα θα βάραινε αν ο πρώην συμπαίκτης και συνοδοιπόρος του στην Εθνική του 1987, αναγκαζόταν να τον καταψηφίσει.
Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη, οι εκπρόσωποι της παράταξης "Δώσε Πάσα" του Βαγγέλη Λιόλιου στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, μειώνονται στους δύο (Νικολόπουλος και Ασημακόπουλος), καθώς ο Χρήστος Μήλας εκπροσωπεί τον ΕΣΑΚΕ και λογικά θα είναι ουδέτερος.
Την παραίτηση έθεσε λίγο αργότερα και ο Σωτήρης Κολοσούσας ενώ ανάλογη φημολογία αναπτύχθηκε και για τον Σάββα Λόρτο, οι οποίοι πρόσκεινται στην πλευρά της πρώην διοίκησης της ομοσπονδίας.
Τον Φιλίππου θα αντικαταστήσει ο κρητικός Ιωάννης Καλαϊτζάκης, ενώ σε περίπτωση που και αυτός παραιτηθεί ο Πατρινός, Δημήτρης Ρόζης και οι δύο της πλευράς Βασιλακόπουλου.

Υποστήριξη: SilkTech