To "Eπαμεινώνδας Πετραλιάς" στο εντάχθηκε στο παραχωρούμενο θαλάσσιο μέτωπο

Τρίτη, Ιούλιος 10, 2018 - 4:14μμ

Εγινε γνωστή η τροπολογία για την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων του θαλάσσιου μετώπου, η οποία θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτή το ναυταθλητικό συγκρότημα του ΝΟΠ "Επαμεινώνδας Πετραλιάς" που κατασκευάστηκε με χρήματα του ΝΟΠ σε οικόπεδο που παραχώρησε προς τον σκοπό αυτόν, ο ΟΛΠΑ, εντάσσεται, όπως ζήτησε ο ΝΟΠ στο υπό παραχώρηση θαλάσσιο μέτωπο.

Θυμίζουμε ότι το 2012 ο ΝΟΠ είχε ζητήσει να μην ενταχθεί το κολυμβητήριο του στο παραχωρούμενο τμήμα στον Δήμο Πατρέων, αλλά να παραμείνει στον ΟΛΠΑ. Ευτυχώς η απόφαση εκείνη άλλαξε και με τις προσπάθειες που έκανε η νυν διοίκηση, με τη βοήθεια του ειδικού συμβούλου, Νίκου Τζανάκου, ο ΝΟΠ πέτυχε όπως το οικόπεδο περιέλθει στην δικαιοδοσία του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:
«Με την τροπολογία προστίθεται άρθρο στον ν.2971/2001, το οποίο αναφέρεται στη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πάτρας που έχει αποχαρακτηριστεί.

...

Επίσης ο Δήμος υπεισέρχεται πλέον και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΝΟΠ, και καθίσταται διάδοχος προηγούμενης σύμβασης που είχε ο όμιλος με τον ΟΛΠΑ από το 2000. Η σύμβαση προτείνεται να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τη λήξη της, με δυνατότητα παράτασης αυτής μετά το συμβατικό χρόνο λήξης, για τη εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του ΝΟΠ. Μετά τη συμβατική λήξη της παραχώρησης αυτή μπορεί να παραταθεί με νέα συμφωνία μεταξύ του Δήμου και του ΝΟΠ. Η ρύθμιση προωθείται με το επιχείρημα ότι ο ΝΟΠ είναι ένα από τα αρχαιότερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας από το οποίο έχουν αναδειχθεί πληθώρα αθλητών του υγρού στίβου με διεθνείς διακρίσεις και έχει συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή του κολυμβητηρίου, οι δε σκοποί του είναι, αναμφισβήτητα, άρρηκτα συνδεδεμένοι με το υγρό στοιχείο».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech