ΕΟΚ: «Με εντολή της Πολιτείας η διακοπή των πρωταθλημάτων»

Κυριακή, Νοέμβριος 15, 2020 - 9:02πμ

Η ομοσπονδία μπάσκετ ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της ότι ακολουθεί τις οδηγίες των κρατικών φορέων και για το λόγο αυτό δεν είναι αυτή που αποφασίζει για το πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Το θέμα προέκυψε από την απόφαση της κυβέρνησης να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα -πλην της Α1 ανδρών- λόγω κορωνοϊού και την αντίδραση των αρχηγών των ομάδων της Α2 κατηγορίας και της διοίκησης του ΠΣΑΚ, να ζητήσουν την βοήθεια της ΕΟΚ για την επανεκκίνησή τους.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η ΕΟΚ κρίνει απαραίτητο να προβεί σε διευκρινίσεις προς αποφυγή παρεξηγήσεων και σύγχυσης που σκόπιμα ή μη επιχειρείται να δημιουργηθούν.

Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης στις διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας έγινε κατόπιν των ανακοινώσεων - εντολών που έγιναν δημόσια και με έμφαση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και με αυτονόητη την υποχρέωση να υπακούσουμε και να πειθαρχήσουμε.

Η ΕΟΚ δηλώνει κατηγορηματικά ότι όταν οι ίδιοι αυτοί φορείς αποφασίσουν ότι είναι δυνατή η επανέναρξη των αγώνων στις διοργανώσεις που έχουν επιβάλλει τη διακοπή, θα είναι άμεσα έτοιμη για την επανεκκίνηση».

Υποστήριξη: SilkTech