Εντυπωσιακές εικόνες από το νέο γήπεδο beach soccer «Σπύρος Αβράμης»

Δευτέρα, Μάιος 13, 2019 - 3:49μμ

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας με χαρά ανακοινώνει πως η Πάτρα απέκτησε το δικό της δημόσιο γήπεδο αθλημάτων άμμου στο Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής, πίσω από το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός».

Το γήπεδο χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από πόρους του ΠΕΑΚ Πάτρας και πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και τους κανόνες ασφαλείας, ώστε να φιλοξενεί όλα τα αθλήματα άμμου (beach soccer, beach volley, handball, τένις, κτλ).

Το υπαίθριο γήπεδο διαθέτει υψηλής ποιότητας ψιλή άμμο, κερκίδα θεατών, περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό.

Με απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, το γήπεδο φέρει το όνομα του αείμνηστου Σπύρου Αβράμη, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη ενός ανθρώπου που έτρεξε και μόχθησε για το ποδόσφαιρο άμμου.

Για το λόγο αυτό,  το πρώτο διεθνές τουρνουά beach soccer με ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που φιλοξενήθηκαν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 20019 έφερε τη ονομασία «1st Spyros Avramis beach soccer international cup».

Το αίτημα για τη δημιουργία ενός γηπέδου που θα φιλοξενεί όλα τα αθλήματα άμμου, αποτέλεσε πάγια διεκδίκηση των ανθρώπων του χώρου και βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει από το ΠΕΑΚ Πάτρας, το γήπεδο μπορεί να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που φιλοξενεί το καλοκαίρι η Πάτρα.

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, τέλος, θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν για τη δημιουργία του γηπέδου, με πρώτους από όλους τους εργαζόμενους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα την Αντιπεριφέρεια Αχαΐας, τον Δήμο Πατρέων για την προσωρινή παραχώρηση της λυόμενης κερκίδας και το Δασαρχείο Πατρών για τη δωρεά των δέντρων που φυτεύτηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Υποστήριξη: SilkTech