Έντρικ: Το 15χρονο παιδί θαύμα της Παλμέιρας είναι το «μήλον της έριδος» για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Τετάρτη, Ιανουάριος 26, 2022 - 7:30μμ
Το νέο παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου

Το νέο παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου είναι ήδη περιζήτητο. Το προσεχές καλοκαίρι θα κλείσει τα 16. Εχει γεννηθεί στις 21 Ιουλίου του 2006 και ήδη σε αυτή την μικρή ηλικία έχει καταφέρει να έχει διαφημιστικό συμβόλαιο με τη Nike, σχεδόν 500.000 followers στο Instagram και να αποτελεί «μήλον της Έριδος» για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ.
Ο Έντρικ άρχισε να γυαλίζει στις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τα γκολ που σημείωνε με την Κ17 και την Κ19 της Παλμέιρας. Τότε, η εταιρεία ατζέντηδων του βλέποντας τις ικανότητες του νεαρού ποδοσφαιριστή, άρχισε αμέσως να ενημερώνει ομάδες πέρα από τον Ατλαντικό για την περίπτωσή του.
Πρόσφατα μάλιστα, ο Βραζιλιάνος έγινε πρωτοσέλιδο και θέμα για το τρομερό γκολ που σημείωσε με ανάποδο ψαλίδι από τα όρια της μεγάλης περιοχής, στο Copinha 2022 και στο ματς με την Οέστε, όπου αγωνίζονται τα τμήματα Κ-20 των συλλόγων της Βραζιλίας, στο Σάο Πάουλο. Στα 150 ματς που έχει στην ακαδημία της «βερντάο» έχει μέσο όρο 1 γκολ ανά παιχνίδι.
Η εξωφρενική ρήτρα αποδέσμευσης του 15χρονου Έντρικ
Το πρόβλημα βέβαια για τον Έντρικ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα της Παλμέιρας, καθώς οι κανονισμοί στη Βραζιλία επιτρέπουν άτομα άνω των 16 στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για να μπορέσει πάντως κάποια ομάδα να τον κάνει δικό της θα πρέπει να σπάσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του και να καταβάλει το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ!
Η συγκεκριμένη ρήτρα ισχύει για τις ομάδες της Βραζιλίας από τις 21 Ιουλίου, όταν ο Έντρικ θα γίνει 16 ετών, ενώ για τους συλλόγους εκτός χώρα για τις 21 Ιουλίου του 2024, όταν δηλαδή γίνει 18 βάσει κανονισμών της FIFA. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα για μεταγραφή νωρίτερα αν τα ποσά να είναι αυτά που πρέπει.
Η Ρεάλ οδηγεί την κούρσα
Πρώτη στην κούρσα για την απόκτηση του, φέρεται να είναι η Ρεάλ, η οποία είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τη φόρμουλα ενός άλλου πελάτη της TFM, του Βινίσιους, τον οποίο πριν από μερικά χρόνια είχε κλείσει πριν ενηλικιωθεί και με ποσό πολύ πάνω από αυτό της ρήτρας αποδέσμευσης (45 εκατομμύρια ευρώ αντί για τα 30 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας). Ηδη πάντως οι «μερένγκες» έχουν πλησιάσει το νεαρό αστέρι της Παλμέιρας.
Ο Βινίσιους έστειλε μια φανέλα με το όνομά του στον Έντρικ, προκειμένου να τον δελεάσει και στο τέλος να ενταχθεί στο ρόστερ των Μαδριλένων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Marca», η Ρεάλ έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του αν καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 25 εκατομμύριων ευρώ, που με μπόνους μπορεί να διπλασιαστεί.
Η Ρεάλ ποντάρει σε νεαρούς Βραζιλιάνους αστέρες. Αλλωστε το έχει αποδείξει στο παρελθόν με τους Βινίσιους, ο Ροντρίγκο και ο Ρεϊνιέρ. Από την άλλη, στο παιχνίδι απόκτησης του είναι και η Μπαρτσελόνα, η οποία θα επιδιώξει να πετύχει ότι με τον Νεϊμάρ το 2013, αν και βέβαια η οικονομική της κατάσταση δεν την βοηθάει.

Υποστήριξη: SilkTech