Ενημέρωση του ΠΕΑΚ για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της πισίνας

Πέμπτη, Μάρτιος 29, 2018 - 1:09μμ

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την ενημέρωση των εμπλεκομένων αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας του κολυμβητηρίου – κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των χρηστών της πισίνας, διοργάνωσε συνάντηση γονέων  το απόγευμα της Τετάρτης 28 Μαρτίου στο φουαγιέ του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Ε.Δ. Νίκος Κανελλάκης και ο Έφορος Αποστόλης Σταθόπουλος, ενημέρωσαν τους γονείς των μικρών αθλητών, η συμμετοχή των οποίων ήταν μικρότερη του προσδοκώμενου, για τους κανόνες υγιεινής χρήσης της πισίνας αλλά και για τα μέτρα που έχει λάβει η Επιτροπή Διοίκησης σε αυτό τον τομέα, όπως την αλλαγή των νερών, τις εργασίες συντήρησης και απολύμανσης του κολυμβητηρίου, τη λειτουργία δύο ρομπότ σαρώθρων για βούρτσισμα και καθαρισμό των δύο δεξαμενών από άλγη, βακτήρια, σκόνη και μικροσωματίδια, κτλ., ώστε οι αθλητές να προπονούνται σε ιδανικές συνθήκες.

Παράλληλα, ζήτησαν από τους γονείς να μεριμνήσουν ώστε να υπάρχει πιστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής χρήσης της πισίνας από τους μικρούς κολυμβητές, για να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους.

Επίσης, τους κάλεσαν να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι όταν έχουν συμπτώματα κρυολογήματος.

Αναφορικά με την ασφάλεια των κολυμβητών, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη δύο ναυαγοσωστών, οι οποίοι βρίσκονται στο χώρο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των αθλητών.

Ο καθηγητής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, ενημέρωσε αναλυτικά τους γονείς για τους συνεχείς ελέγχους της ποιότητας των υδάτων στις δύο πισίνες που διεξάγονται από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου και διαβεβαίωσε ότι από τα αποτελέσματα των μετρήσεων προκύπτει ότι τα νερά είναι κατάλληλα προς κολύμβηση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο  χημικός μηχανικός – συντηρητής της πισίνας Αλέξανδρος Ρωμαίος.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε διάλογος με τους γονείς, όπου δόθηκαν υπεύθυνες απαντήσεις, τόσο για την ασφάλεια των παιδιών τους όταν κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, όσο και για την ποιότητα των νερών στις πισίνες.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης, αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη συμμετοχή των γονέων στην εκδήλωση, δεδομένου ότι το αντικείμενό της ήταν κάτι που αφορούσε την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κανελλάκης, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Διοίκησης είναι ανοικτή σε κάθε πρόταση περαιτέρω βελτίωσης της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, σε συνεργασία με τις ομάδες, οι οποίες έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη σύμβαση που έχουν υπογράψει με το ΠΕΑΚ, αλλά και με τους γονείς.

 

Υποστήριξη: SilkTech