Το ένδοξο παρελθόν, το θλιβερό παρόν και το αισιόδοξο μέλλον του κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Τετάρτη, Οκτώβριος 31, 2018 - 9:45πμ

Για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και έχουν λεχθεί πολλά, όπως επίσης και για τις προοπτικές αξιοποίησης του χώρου. Το κολυμβητήριο της Αγυιάς που τη δεκαετία του ’80 φιλοξενούσε το ΝΟΠ αποτελούσε σήμα κατατεθέν όχι μόνο για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου αλλά και για όσους ήθελαν να μάθουν ή λάτρευαν απλώς το κολύμπι.

Δείτε τις εικόνες από εκείνα τα χρόνια που η χτυπούσε η … καρδιά όσων αγαπούσαν το υγρό στοιχείο.

Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα Patras Memories «Αναμνήσεις από την παλιά Πάτρα»).

Το κολυμβητήριο της Αγυιάς στις δόξες του

Από τότε και μέχρι σήμερα η κατάσταση στο χώρο έχει αλλάξει δραματικά. Επί μιάμιση τουλάχιστον δεκαετία το κολυμβητήριο παρέμενε παρατημένο στην τύχη του, μνημείο βρομιάς και πρόκλησης κινδύνων για την δημόσια υγιεινή.

Η ανάληψη από την Πάτρα της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και η αξιοποίηση του χώρου για τις ανάγκες της διοργάνωσης επιτρέπουν πλέον στην πόλη να αισιοδοξεί ότι η εικόνα της περιοχής θα αλλάξει.

Στο χώρο προβλέπεται η δημιουργία δύο γηπέδων για αθλήματα άμμου, τα οποία θα κατασκευαστούν, το ένα στο χώρο όπου σήμερα είναι η πισίνα με χωρητικότητα 2.500 θέσεων και το δεύτερο στο χώρο των γηπέδων του τένις, χωρητικότητας 1.500 θέσεων, αφού φυσικά γκρεμιστούν οι σημερινές εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι και τα δύο γήπεδα θα είναι διαστάσεων ποδοσφαίρου άμμου, δηλαδή των μεγαλύτερων διαστάσεων, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες όλων των αθλημάτων άμμου (Beach Soccer, Beach Handball, Beach Volley, Beach Tennis, Beach Wrestling).

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία βοηθητικών χώρων και χώρων θέσεων στάθμευσης.

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech