Ένας χρόνος χωρίς τον Χριστόφορο Πετρή- Μια απώλεια ακόμη νωπή για όλους μας

Κυριακή, Ιανουάριος 31, 2021 - 1:17μμ

Ήταν πέρυσι τέτοια μέρα όταν ο Χροστόφορος Πετρής έφυγε από τη ζωή μετά από τη εμφάνιση ενός συνηθισμένου προβλήματος υγείας που έλαβε απρόβλεπτη τροπή.

Το απρόβλεπτο, το οποίο χαρακτήριζε τη σκέψη και τη δράση του ως επιτυχημένου επιχειρηματία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αυτή τη φορά έμελλε να του στερήσει τη ζωή σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στην Πάτρα.

Απέραντη θλίψη και στους ανθρώπους του thebest.gr που ξεκινήσαμε μαζί του το ταξίδι στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης το 2009 .
Απρόβλεπτος και διορατικός και τότε πίστεψε -και ήταν από τους πολύ λίγους εκείνη την εποχή- ότι η ενημέρωση περνά σε νέα περίοδο επηρεαζόμενη από την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Και βρέθηκε στο πλευρό μας, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Το ταξίδι του thebest.gr ξεκίνησε με έναν αισιόδοξο και διορατικό συνεργάτη και συνοδοιπόρο σε ένα όμορφο όνειρο που και με τη δική του σημαντική συμβολή, δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε.
Για αυτό και η απώλειά του, είχε το δικό της ειδικό βάρος για μας.

Ο Χριστόφορος Πετρής ήταν γεννημένος επιχειρηματίας.
Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, αλλά από φοιτητής ασχολήθηκε με το επιχειρείν και το εμπόριο. Στην Πάτρα δημιούργησε τη θρυλική καφετέρια «Νάπολι» στην πλατεία Όλγας, ήταν η πρώτη καφετέρια της Πάτρας, και στη συνέχεια την πρώτη πιτσαρία στην οδό Μαιζώνος και αμέσως μετά το πρώτο κατάστημα εστίασης σελφ-σέρβις στην Πάτρα. Πάντα πρωτοπόρος επιχειρηματικά. Η τελευταία ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα ήταν το γνωστό καφέ - μπαρ στον προβλήτα της Αγίου Νικολάου, εκεί που ήταν παλιά ο Φάρος.

Μετά την Πάτρα, ήλθαν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στον ξενοδοχειακό κλάδο όπου δραστηριοποιείτο μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, σταθερά η βάση του ήταν η Πάτρα, εδώ που με τη σύζυγό του Ουρανία (με την οποία υπήρξαν υποδειγματικό ζευγάρι) επέλεξαν να μεγαλώσουν τα δύο παιδιά τους, τη Σμαρώ και τον Σπήλιο και να διατηρούν στενή σχέση με γονείς, αδέλφια και άλλους συγγενείς.
Η Πάτρα ήταν η πόλη που αγαπούσε. Σε όλες τις πτυχές της. Από τη θάλασσα, την οποία «όργωνε» με το σκάφος του, μέχρι την ομάδα της, την Παναχαϊκή. Την περίοδο 19-11-2003 έως 7-6-2004 διετέλεσε μάλιστα πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής.

Πάνω από όλα όμως ο Χριστόφορος Πετρής ήταν ένας ωραίος άνθρωπος, ένας ευχάριστος συνομιλητής, ένας καλός φίλος, ένας πηγαίος γλεντζές. Ένας άνθρωπος που χαιρόσουν να κάνεις παρέα.
Κι αυτό το τελευταίο, είναι που κάνει την απώλειά του σήμερα, ένα χρόνο μετά, να είναι ακόμη νωπή για όλους μας.

Υποστήριξη: SilkTech