Έναρξη της νέας σεζόν για τις ακαδημίες μπάσκετ της Παναχαϊκής

Πέμπτη, Αύγουστος 20, 2020 - 9:02πμ

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινάει μία νέα αγωνιστική σεζόν (2020-2021) με πολλά όνειρα και πολλές φιλοδοξίες για όλα τα τμήματα της Ακαδημίας Μπάσκετ της Παναχαϊκής Γ.Ε.

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Παναχαϊκής στην Αγυιά θα είναι πανέτοιμο, για να υποδεχθεί τους μικρούς αθλητές και τις μικρές αθλήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Ακαδημιών ή ανυπομονούν να συνεχίσουν να είναι μέλη της πιο ιστορικής ομάδας της πόλης.

Τα αγωνιστικά τμήματα των Παίδων και των Εφήβων, ωστόσο, θα ξεκινήσουν τη μεθοδική προετοιμασία τους για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις τη Δευτέρα 24 Αυγούστου υπό την καθοδήγηση των έμπειρων τεχνικών τους (Δελάρτα Μιχάλη και Βασιλείου Δημήτρη).

Οι αθλητές και οι γονείς των Παίδων και των Εφήβων θα ειδοποιηθούν άμεσα για την πρώτη τους προπόνηση τόσο ηλεκτρονικά όσο και τηλεφωνικά, για να διασφαλιστεί η έγκαιρη ενημέρωσή τους. Παράλληλα, θα ανακοινωθεί σε όλες τις σελίδες του συλλόγου το πρόγραμμα των προπονήσεων των Παίδων και των Εφήβων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους αθλητές της πόλης που το επιθυμούν να στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας.

Όλοι οι «παλιοί» αθλητές της περιόδου 2019-2020, ανεξαιρέτως, θα ειδοποιηθούν σύντομα για το πρόγραμμα των προπονήσεών τους και τις αλλαγές των τμημάτων. Όσοι πάλι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμά μας για πρώτη φορά μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και να προεγγραφούν στις Ακαδημίες μας.

Οι Ακαδημίες Μπάσκετ της Παναχαϊκής είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τις μοναδικές εγκαταστάσεις του συλλόγου (γήπεδο μπάσκετ, γυμναστήριο, βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο beachvolley με άμμο) για να προσφέρουν στους νεαρούς αθλητές και τις νεαρές αθλήτριες την πιο ολοκληρωμένη μπασκετική και παιδευτική εμπειρία.

Οι προπονητές των Ακαδημιών Μιχάλης Δελάρτας, Δημήτρης Βασιλείου και Κων/νος Μάριος Ζαφειρόπουλος σε συνεργασία με τον γυμναστή της ανδρικής ομάδας Φώτη Κακαλή και τον υπεύθυνο αποκατάστασης/ αποθεραπείας και εμπνευστή του προγράμματος «Πυθαγόρας» Μάρκο Μυκωνιάτη έχουν διαμορφώσει κατάλληλα το προπονητικό πρόγραμμα με στόχο να βελτιώσουν τις αδυναμίες των αθλητών και να ενισχύσουν το ταλέντο και τα πλεονεκτήματά τους. Δρομολογούνται, επίσης, εργομετρικά τεστ τα οποία θα επιτρέψουν στους προπονητές να διαμορφώσουν τον φάκελο του κάθε αθλητή μέσω του οποίου θα παρακολουθείται σχολαστικά η εξέλιξή του.

Πριν από την επανέναρξη του προγράμματος των Ακαδημιών Μπάσκετ οι αθλητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν αναλυτικά και με συνέπεια όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και των προπονητών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γήπεδο Μπάσκετ της Παναχαϊκής στην Αγυιά θα παραμείνει κλειστό από τις 8 Αυγούστου έως και τις 24 Αυγούστου, ώστε ειδικοί να απολυμάνουν και να επιμεληθούν τον χώρο για να είναι έτοιμος να φιλοξενήσει ξανά τους αθλητές. Προτεραιότητα όλων μας είναι η υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η Διοίκηση της Παναχαϊκής Γ.Ε., η οποία είναι πάντοτε κοντά στους αθλητές της και τις οικογένειές τους, λαμβάνοντας υπόψιν τις σημαντικές οικονομικές, και όχι μόνο, δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύη αποφάσισε να μειώσει το μηνιαίο κόστος συνδρομής των Ακαδημιών Μπάσκετ ως ένδειξη συμπαράστασης, ώστε να μη στερηθεί καμία οικογένεια την ουσιαστική αθλητική παιδεία. Έτσι, η εγγραφή εξακολουθεί να είναι δωρεάν, ενώ το κόστος της μηνιαίας συνδρομής θα ανέρχεται για τη σεζόν 2020-2021 στα 20 ευρώ. Παράλληλα θα υπάρξουν προβλέψεις για πολύτεκνους, ανέργους και ευπαθείς ομάδες.

Στην είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάσκετ θα συνεχίσει να λειτουργεί η μπουτίκ από την οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν τον ανανεωμένο μπασκετικό προπονητικό ρουχισμό της Ακαδημίας (μπλουζάκι, σορτσάκι, φόρμα, ζακέτα, σακίδιο κ.α.).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της γραμματείας των Ακαδημιών της Παναχαϊκής (κ. Βιαζόφσκι Αθηνά) στο τηλέφωνο 6971641918 είτε να αποστείλετε e–mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση των Ακαδημιών Μπάσκετ της Παναχαϊκής Γ.Ε: [email protected]

Υποστήριξη: SilkTech