Ένα νέο γήπεδο με πλατεία στη Λεύκα Πατρών (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Ιούλιος 30, 2020 - 5:01μμ

Ένας νέος χώρος άθλησης και αναψυχής παραδόθηκε σε χρήση από τον Δήμο Πατρέων.

Ο λόγος για την μικρή πλατεία με γήπεδο ποδοσφαίρου που διαμορφώθηκαν λίγα μέτρα πιο κάτω από τον Αγιο Νικόλαο στη Λεύκα, στη διασταύρωση της οδού Λεύκας και Ψαρρών, δίπλα στο 22ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής πέτυχαν να διαμορφωθεί η έκταση σε πλατεία, να φτιαχτεί γήπεδο ποδοσφαίρου με γκαζόν, λίγο μικρότερων διαστάσεων από το κανονικό (9Χ9) ενώ είχαμε δενδροφύτευση στην περιοχή, την ασφαλτρόστρωση της οδού Λεύκας, την πεζοδρόμηση της οδού Ψαρρών, νέα πεζοδρόμια κλπ.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, οι Αντιδήμαρχοι, Χρήστος Κορδάς,Τάκης Πετρόπουλος και Αναστασία Τογιοπούλου, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του Δήμου που συνέβαλαν καθοριστικά στην διαμόρφωση του χώρου, όπως και τα μέλη Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας «Ανοιχτή Κοινότητα Αρένα 14», ενώ ο Δήμαρχος, φύτεψε συμβολικά μια ελιά, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η Δημοτική Αρχή, προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να έχει ο Δήμος πολλούς, ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους για το λαό, με πολύ πράσινο.

Στον χαιρετισμό του μίλησε για την ανάγκη να ζωντανέψουν οι γειτονιές της Πάτρας, απονέμοντας τα εύσημα σε όλους όσοι μόχθησαν για το έργο.

Πιο συγκεκριμένα: «Βλέπουμε εδώ το αποτέλεσμα δουλειάς, ανθρώπων με καρδιά, ψυχή και δύναμη. Είναι άνθρωποι της περιοχής, που θέλουν να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος μας, αλλά και εργαζόμενοι στο Δήμο μας, πληθωρικοί, δυνατοί, που φέρνουν αποτελέσματα.

Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί από τότε που ήμασταν αντιπολίτευση, λέγαμε ότι θέλουμε τις γειτονιές μας ζωντανές και όχι ησυχαστήρια. Αυτός ο χώρος, είναι η αυλή του σπιτιού μας. Δεν πρέπει να είμαστε αποξενωμένοι από την αυλή μας γι αυτό και δίνουμε την ψυχή μας για να την χαίρονται τα παιδιά μας ασφαλή. Να περιορίσουμε τις σειρήνες που θέλουν να τα πάρουν μακριά και να τα ρίξουν στις εξαρτήσεις.
Για να χαρούμε όμως αυτές τις υποδομές, χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Χρειάζεται να έχουμε δουλειά όλοι, δουλειά με δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, τα παιδιά μας να έχουν δουλειά. Πρέπει να αδειάσουν τα... σεντούκια των λίγων και να γεμίσουν οι ζωές των πολλών, του λαού.
Όμως και ο Δήμος για να δημιουργήσει, πρέπει να έχει χρήματα, αλλά από το 2010 ο Δήμος μας παίρνει το 1/3 των χρημάτων που θα έπρεπε κανονικά να παίρνει, με τους νόμους που ψηφίζουν αυτών που κυβερνάνε.
Υπάρχουν λοιπόν αυτοί που δημιουργούν και αυτοί που καρπώνονται τον ιδρώτα τους. Εμείς σήμερα, θέλουμε για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε αυτούς που δημιουργούν. Τους εργαζομένους μας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο που εκφράζει όλη την περιοχή και δηλώνουμε ότι εμείς έτσι θα συνεχίσουμε. Θα πορευόμαστε όλοι μαζί για το καλό όλων των κατοίκων του Δήμου μας και είμαστε σίγουροι ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, γιατί το αξίζουμε όλοι και ιδιαίτερα οι λαϊκές γειτονιές».

Οι φωτό είναι χαρακτηριστικές:

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech