Ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στην Πάτρα

Σάββατο, Απρίλιος 14, 2018 - 8:14μμ

Με δύο μετάλλια για την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε στην Πάτρα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα («European Youth Championships & Trophy 2018») της κατηγορίας Laser 4.7.

Ο Αιμίλιος Μόνος με 28 β.π. πήρε το ασημένιο και ο Δικαίος Κερκουλάς με 30 β.π. το χάλκινο. Το χρυσό κατέκτησε ο Ιταλός Σίζαρ Μπαραμπίνο με 18 β.π. Ο Μανώλης Κόλλιας πήρε την 4η θέση με 37 β.π. και ο Χαράλαμπος Σμυρνής την 7η θέση με 57 β.π.

«Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά ένα πρόβλημα στη μέση στις τελευταίες κούρσες με άφησε πίσω. Συνεχίζω για το Παγκόσμιο των 4.7, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και το Παγκόσμιο των Radial, που θα γίνει στο Κίελο. Εδώ είχε δύσκολο καιρό, αλλά σε κάθε διοργάνωση κάτι μαθαίνεις», δήλωσε ο Αιμίλιος Μόνος.

Από τη δική του μεριά o Δικαίος Κερκουλάς τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος. Δούλεψα πολύ γι? αυτή τη διοργάνωση. Είχα πάει στα Radial, αλλά ο προπονητής μου είπε να χάσω κιλά για να αγωνιστώ. Αρχικά είχα αντιρρήσεις. Τελικά δικαιώθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος. Συνεχίζω για το Παγκόσμιο των Radial».

Στα κορίτσια, στις τρεις πρώτες θέσεις της γενική κατάταξης πήραν οι Τζόρτζια Τσινγκολάνι (Ιταλία) με 30 β.π., Ελίνα Φερστάλεν (Βέλγιο) με 30 β.π. και Ούρσουλα Μπάλας (Κροατία) με 39 β.π. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση πήρε η Μελίνα Γκάρη, που ήρθε 12η στην Ευρώπη.

«Θα μπορούσα να πάω και καλύτερα. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ήταν το πρώτο Ευρωπαϊκό Laser 4.7 που πήρα μέρος. Οι συνθήκες ήταν καλές και σχεδόν κάθε μέρα είχαμε αέρα», δήλωσε η Γκάρη.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech