«Έμφραγμα» στο φινάλε-Ήττα από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο

Κυριακή, Δεκέμβριος 23, 2018 - 5:23μμ

Η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη για 85 λεπτά, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, έφτασε μία ανάσα από το πρώτο της «διπλό» στη χρονιά, αλλά ένα μπλακ άουτ στο φινάλε ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό. Ο Εργοτέλης με δύο τελικές στην εστία στο δεύτερο μέρος και «χρυσές» αλλαγές τους Κοατένκ και Καπνίδη έφερε τούμπα την αναμέτρηση και πήρε τη νίκη με 2-1 σε ένα φινάλε καρμπόν με το περσινό παιχνίδι στο Παγκρήτιο.

Δεν την πάει τίποτα φέτος την Παναχαϊκή. Οι «κοκκινόμαυροι» με μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση βρέθηκαν μία ανάσα από την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα αλλά ο Εργοτέλης και η… θεά τύχη είχαν άλλη άποψη.

Το φιλμ του αγώνα

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έλεγξε τον ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πέτυχε γκολ πριν ακόμα κάτσουν οι λιγοστοί θεατές στις θέσεις τους (στο 2ο λεπτό με τον πρώτο σκόρερ της, Χρήστο Ελευθεριάδη), έχασε σωρεία ευκαιριών και χτύπησε το παιχνίδι στα ίσα, όντας η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, χωρίς να πάει να το «κλέψει».

Η ποιότητα όμως και φέτος του Εργοτέλη στην μεσοεπιθετική του γραμμή και η… μισή ολιγωρία στην άμυνα σε όλη την αναμέτρηση, έφερε την ανατροπή για τους γηπεδούχους μέσα σε 2 λεπτά, με τις αλλαγές του Νίκκι Παπαβασιλείου, Χοατένγκ (81’) και Καπνίδη (83’), να στέλνουν τον Εργοτέλη νικηφόρα στις γιορτές.

Η Παναχαϊκή εκτός από την τύχη της πλέον, μετά από 6 συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, έχει να τα βάλει και με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί από την αρχή της νέας χρονιάς και έναν Γολγοθά να ανέβει, για την δεύτερη θέση στην ουσία , από την οποία απέχει 8 βαθμούς και οδηγεί στα μπαράζ με τον 13ο της Super League για μία θέση στην πρώτη κατηγορία. Στην κορυφή ο Βόλος ξέφυγε 8 βαθμούς από τον δεύτερο Απόλλωνα Λάρισας και 16 από την Παναχαϊκή, ετοιμάζοντας την φιέστα ανόδου, παρόλο που βρισκόμαστε ακόμα στο 1/3 του πρωταθλήματος.

«Θάλασσα» στον πειθαρχικό έλεγχο τα έκανε ο διαιτητής Μαλούτας, ο οποίος έβγαλε 10 (!) κίτρινες κάρτες, 5 για την κάθε ομάδα και άφησε και τις δύο ομάδες παραπονούμενες.

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας) Βοηθοί: Παπαδάκης, Παρασίου (Ημαθίας)

Κίτρινες: 34’ Μπουρσέλης, 64’ Μπάτζιος, 90’ Ιατρούδης, 92’ Κατσιμήτρος, 94’  / 36’ Λουμπαρδέας, 38’ Ελευθεριάδης, 39’ Μωραΐτης, 52’ Κυνηγόπουλος, 60’ Καπούταγλης

Γκολ: 81’ Κοατένγκ, 83’ Καπνίδης / 2’ Ελευθεριάδης

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοζορώνης (68’ Κοατένγκ), Γιακούμπου, Οικονόμου (80’ Καπνίδης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Κατσούρι (55’ Μπουτσάκης)

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Σταμόπουλος, Πλέγας, Μουστακόπουλος (53’ Φουρλάνος), Αργυρόπουλος (82’ Κολ), Κυνηγόπουλος (72’ Μαυριάς), Ελευθεριάδης, Μωραΐτης

Υποστήριξη: SilkTech