Εμεινε εκτός τελικού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Νίκος Ηλιόπουλος

Πέμπτη, Απρίλιος 11, 2019 - 10:29πμ

Ο δύσκολος στόχος της πρόκρισης στους τελικούς δεν έγινε πραγματικότητα για τον πατρινό πρωταθλητή Νίκο Ηλιόπουλο στο σύνθετο ατομικό, που ολοκλήρωσε στον προκριματικό των ανδρών την παρουσία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Στσέτσιν στην Πολωνία.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος κατετάγη 35ος μεταξύ των υποψηφίων για είσοδο στην προνομιούχο 24άδα του σύνθετου ατομικού ανδρών, καθώς οι 76,764 βαθμοί δεν στάθηκαν αρκετοί για να του χαρίσουν την επιθυμητή διάκριση στην Πολωνία.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία πρόκρισης για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019», ο Ηλιόπουλος δεν εξασφάλισε μία από τις 18 θέσεις που έδιναν απευθείας το εισιτήριο σε εκπροσώπους ισάριθμων χωρών, τερματίζοντας 22ος στην ειδική κατάταξη του σύνθετου ατομικού, στην οποία περιλαμβάνεται μόνο ένας αθλητής από κάθε χώρα.
Ακόμη, όμως, και ως τέταρτος επιλαχών εξακολουθεί να έχει αρκετές ελπίδες πρόκρισης, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των τελικών οργάνων του Σαββατοκύριακου και με δεδομένο ότι οι έξι ισχυρότερες χώρες (Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία) έχουν ήδη εξαντλήσει τον αριθμό θέσεων που δικαιούνται για το «Μινσκ 2019».

Πιο αναλυτικά, η σπουδαία εμφάνιση του Χριστόφορου Κωνσταντινίδη στις ασκήσεις εδάφους, αλλά και εκείνη του Νίκου Ηλιόπουλου στο σύνθετο ατομικό το βράδυ της Τετάρτς (10/4), ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Εθνική ομάδα ενόργανης ανδρών στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο Στσέτσιν της Πολωνίας (10-14 Απριλίου).

Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε την Τετάρτη (10/04) στη "Netto Arena" με τον προκριματικό των ανδρών, όπου ο Νίκος Ηλιόπουλος συγκέντρωσε 76,764 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (έδαφος: 11,733 β., πλάγιος ίππος: 12,433 β., κρίκοι: 12,966 β., άλμα: 13,500 β., δίζυγο: 12,466 β., μονόζυγο: 13,666 β.), χάρη στις σταθερές εκτελέσεις του, έστω και αν δεν κατάφερε να διακριθεί σε κάποιο από τα επιμέρους όργανα.

Υποστήριξη: SilkTech