Ελληνική κυριαρχία στη Σανγκάη με τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Κυριακή, Μάιος 19, 2019 - 9:50πμ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν την θερινή σεζόν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Το ελληνικό δίδυμο του επί κοντώ, πέτυχε το «1-2» στο Diamond League της Σανγκάης.

Η Στεφανίδη ήταν η μεγάλη νικήτρια με 4,72μ. και με όλες τις προσπάθειες πετυχημένες, ενώ η Κυριακοπούλου πήρε την δεύτερη θέση με την ίδια επίδοση, αλλά με ένα άκυρο άλμα στο ύψος αυτό.

Η Στεφανίδη αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα αφού μέχρι το 4,72 μ. δεν είχε καμία χαμένη προσπάθεια. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,52 μ., συνέχισε στο 4,62 μ. και μετά το 4,72 μ. απέτυχε στο 4,77 μέτρα.

Ανάλογη διαδρομή ακολούθησε και η Κυριακοπούλου, με τη διαφορά ότι έκανε ένα άκυρο άλμα στα 4,72 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες έδειξαν από νωρίς στη σεζόν πως θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και πως στους αγώνες που ακολουθούν θα είναι σε θέση ανέβουν υψηλότερα.

Η Στεφανίδη το 2019 βρίσκεται αντιμέτωπη με μία μεγάλη πρόκληση, αφού θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια.

Αντίστοιχα, η Κυριακοπούλου θέλει να ανέβει και πάλι στο βάθρο των νικητριών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, για δεύτερη φορά, μετά το χάλκινο μετάλλιο το 2015 στο Πεκίνο.

Η Κυριακοπούλου μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με την Λι Λινγκ (Κίνα), ενώ στην τέταρτη θέση, επίσης με 4,72 μ., ακολούθησε η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), που επέστρεψε στη δράση μετά το χειρουργείο του χειμώνα. Οι δύο Ελληνίδες θα συναντηθούν και πάλι στο Diamond League που θα γίνει στη Ρώμη στις 6 Ιουνίου.

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική