Έλαμψαν Γιάννης Μολφέτας και Νίκος Τσιακμάς

Πέμπτη, Μάιος 13, 2021 - 4:02μμ
Γιάννης Μολφέτας - Νίκος Τσιακμάς

Καμία έκπληξη δεν καταγράφηκε στη 12η αγωνιστική της Α2, αφού όλα τα φαβορί επικράτησαν, είτε εύκολα, είτε δύσκολα. Τη νίκη της ημέρας, πάντως, την πέτυχε ο Απόλλωνας, που επικράτησε του Αμαρουσίου με 89-75 και συμπλήρωσε έξι αγώνες δίχως ήττα μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Σημαντικά “διπλά” πέτυχαν ο Πανερυθραϊκός (στο Ναύπλιο) και ο Αμύντας (στην Καβάλα), ξεπερνώντας παράλληλα και τους τραυματισμούς που τους “λάβωσαν” την τελευταία εβδομάδα. Μεγάλη μάχη έγινε στο κλειστό του Στρέφη, όπου ο Τρίτωνας κατέβαλε το Ψυχικό, ενώ επιβλητικές νίκες σημείωσαν η Καρδίτσα και ο Ολυμπιακός επί του Φίλιππου Βέροιας και της Δάφνης Δαφνίου αντίστοιχα.

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων την Τετάρτη (12/5) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 12ης αγωνιστικής και είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας...

1. Νίκος Τσιακμάς (Απόλλωνας Πάτρας)

Αν και έρχεται από τον πάγκο στον Απόλλωνα (πίσω από τον Στέλιο Πουλιανίτη), ο 22χρονος πόιντ γκαρντ έχει δείξει αρκετές φορές το ταλέντο του μετά την επανεκκίνηση της Α2. Εμφάνιση σαν τη χθεσινή, πάντως, δεν είχε κάνει μέχρι στιγμής. Κόντρα στο Μαρούσι ο Τσιακμάς πέτυχε 22 πόντους με 5/6 τρίποντα, 3/3 δίποντα, 1/2 βολές και “έγραψε” επίσης στη στατιστική του 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ και +22 στο δείκτη αξιολόγησης σε 24’33’’ συμμετοχής.

2. Αντώνης Μάντζαρης (Τρίτωνας)

Ο ηγέτης του Τρίτωνα στη νίκη επί του Ψυχικού. Ο 35χρονος γκαρντ έκανε ό,τι χρειαζόταν η ομάδα του στο κλειστό του Στρέφη. Πέτυχε 26 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (6/9 τρίποντα, 2/4 δίποντα, 4/6 βολές), είχε ακόμα 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και συν τοις άλλοις ήταν “clutch” στο φινάλε, σημειώνοντας πέντε διαδοχικούς πόντους στο σημείο που το Ψυχικό προηγήθηκε 79-80 στο 38’.

3. Γιάννης Αθανασούλας (Πανερυθραϊκός)

Έχει κάνει και καλύτερες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ποτέ όμως δεν ήταν τόσο καθοριστικός όσο στο Ναύπλιο. Επίσης, έπαιζε και τραυματίας, καθώς “γύρισε” τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια της 4ης περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, είχε 19 πόντους, 4/8 τρίποντα, 3/5 δίποντα, 1/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και έβαλε δύο μεγάλα καλάθια στα τελευταία πέντε λεπτά, που βοήθησαν τον Πανερυθραϊκό να φτάσει στη νίκη.

4. Γιάννης Μολφέτας (Απόλλωνας Πάτρας)

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε την Τετάρτη ο 29χρονος φόργουορντ. Ο Μολφέτας σημείωσε 16 από τους 28 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο και ήταν αυτός που έδωσε εξ αρχής την ώθηση που χρειαζόταν ο Απόλλωνας, ώστε να νικήσει το Μαρούσι. Είχε 5/9 τρίποντα, 4/7 δίποντα, 5/9 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και +26 στο σύστημα αξιολόγησης, στα 27’30’’ που αγωνίστηκε.

5. Θοδωρής Καρράς (Καρδίτσα)

Ο Θοδωρής Καρράς έκανε το παιχνίδι της ζωής του κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας, τουλάχιστον από στατιστικής πλευράς. Ο 24χρονος σέντερ πέτυχε 31 πόντους με 14/21 δίποντα και 3/3 βολές, μάζεψε 16 ριμπάουντ και είχε ακόμα 5 κλεψίματα, 3 τάπες και 1 ασίστ σε 28’27’’. Ο απολογισμός του στο σύστημα αξιολόγησης (+49) είναι ο καλύτερος που έχει καταγραφεί στο φετινό πρωτάθλημα και ο 2ος καλύτερος της τελευταίας τριετίας, από τότε δηλαδή που χρησιμοποιείται η “οικονομία” στην Α2.

ΠΗΓΗ:  

Υποστήριξη: SilkTech