Εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Αιγιαλείας

Παρασκευή, Οκτώβριος 19, 2018 - 10:27μμ

Η δρομολόγηση μιας σειράς σημαντικών έργων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αιγιάλειας, αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, την περασμένη Δευτέρα.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» του δήμου, με πρόταση για συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Η έγκριση από πλευράς Περιφέρειας, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αιγιάλεια και για τα ιδιαίτερα σημεία της που προσελκύουν κόσμο, είτε αυτά έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, είτε με άλλες υποδομές όπως δρόμοι, μονές και αξιοθέατα.

Χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ

Όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ΄΄Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε η δρομολόγηση μιας σειράς σημαντικών έργων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αιγιάλειας. Έργα που έρχονται να βελτιώσουν θεαματικά τις συνθήκες και να παραδοθούν στην αθλητική κοινότητα της περιοχής με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες των αθλητών και της νεολαίας. Η Περιφέρεια έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις αθλητικές υποδομές, για την λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την αισθητική τους. Στο πλαίσιο αυτό τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, στο Δημοτικό Στάδιο Αιγείρας, στο αθλητικό συγκρότημα Ν. Πλαστήρα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου, στο Στάδιο Καμαρών και στα γήπεδα αντισφαίρισης Αβύθου, χρηματοδοτούνται με ποσό 400.000 ευρώ΄΄.

΄

"Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα προχωρήσει ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει για τον εκσυγχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων της Αιγιάλειας. Σε αυτή τη φάση, αξιολογήσαμε τις ανάγκες, ιεραρχήσαμε τα έργα και θα προχωρήσουμε. Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι στην πορεία θα ακολουθήσουν κι άλλες αναθέσεις για άλλους αθλητικούς χώρους΄΄, σημείωσε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Στράτος Βαρδάκης, συμπληρώνοντας πως ΄΄με το προτεινόμενο έργο επιτυγχάνεται η εξυπηρέτηση των αναγκών των νέων των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αιγιαλείας για άθληση και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών".

Έργα και παρεμβάσεις που θα γίνουν

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που πρότεινε το ΝΠΔΔ και εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου είναι οι εξής:

1. Εκσυγχρονισμός Αθλητικών Υποδομών Δημοτικού Σταδίου Δ.Κ. Αιγίου: Περιλαμβάνει τις εξής εργασίες: Κατασκευή δύο χώρων αποδυτηρίων – αποθηκών βοηθητικού υλικού και λουτρών κάτω από την Δυτική κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου. Η κατασκευή θα είναι ελαφριάς προκατασκευής από μεταλλικό σκελετό και τοιχοποιία από προκατασκευασμένα τμήματα τσιμεντοσανίδας και μόνωση εσωτερικά. Οι μονάδες θα είναι πλήρως συναρμολογούμενες στον τόπο του έργου. Το δάπεδο θα κατασκευαστεί από πλάκα εκ οπλισμένου σκυροδέματος επί του εδάφους, το πάχος και ο οπλισμός αυτής θα καθορισθούν σύμφωνα με τη μελέτη. Ακόμη, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου πίσω από την Δυτική κερκίδα για την τοποθέτηση ταρτάν για την προθέρμανση των αθλητών πριν τους αγώνες με: Οργάνωση των προσβάσεων με την επίστρωση πλακών τσιμέντου, αλλά και περιμετρική πλακόστρωση γύρω από το κτίσμα για προστασία από υγρασία, διαμόρφωση κλίσεων στο υπάρχον έδαφος, κατασκευή αυλάκι συλλογής όμβριων από το χώρο του γηπέδου προθέρμανσης, τοποθέτηση ασφαλτικού τάπητα στο χώρο προορίζεται για την προθέρμανση των αθλητών και τοποθέτηση ταρτάν.

2. Επισκευή και συντήρηση γηπέδων αντισφαίρισης οικ. Αβύθου Δ.Κ. Ροδοδάφνης

Περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες: Επισκευή των δαπέδων στα τρία (3) γήπεδα αντισφαίρισης. Αποκατάσταση βάσης των γηπέδων που έχουν υποστεί καθίζηση και επίστρωση με νέο υλικό κατάλληλο για το συγκεκριμένο χώρο. Επισκευή και συντήρηση καλλωπιστικών στοιχείων (παγκάκια κ.ά.). Επισκευή συντήρηση εξωτερικής περίφραξης.

3. Επισκευή και συντήρηση Δημοτικού Σταδίου Δ.Κ Αιγείρας. Περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες: Κατασκευή δαπέδου στο γήπεδο (ανοικτό καλαθοσφαίρισης). Χρωματισμό εσωτερικός και εξωτερικός των αποδυτηρίων. Επισκευή ύδρευσης – αποχέτευσης αποδυτηρίων. Επισκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης αποδυτηρίων.

4. Αναβάθμιση αθλητικού Συγκροτήματος Νικολάου Πλαστήρα Δ.Κ. Αιγίου

Περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες: Τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας 400 περίπου θέσεων στο γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται εντός του αθλητικού συγκροτήματος με την επωνυμία «Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο Δ.Κ. Αιγίου». Η εν λόγω κερκίδα θα αποτελείται σχεδόν καθ’ ολοκληρία από μεταλλικά στοιχεία και θα είναι εξ ολοκλήρου γαλβανισμένη εν θερμώ. Θα είναι τετραβάθμια με διαστάσεις βαθμίδων 0,37 ύψος και 0,90 βάθος. Θα φέρει δε πλαστικά καθίσματα επί κάθε σειράς φατνωμάτων. Τόσο ενδιάμεσα στα καθίσματα όσο και στις άκρες θα υπάρχουν διάδρομοι – κλιμακοστάσια, πλάτους 1,0 μ τα οποία θα ικανοποιούν τις ανάγκες προσπέλασης τόσο στο κύριο μέρος της κατασκευής όσο και σε κάθε επί μέρους τμήμα της. Περιμετρικά της συνολικής κατασκευής (διάδρομος, πλαϊνά μέρη κερκίδας και οπίσθια πλευρά της) θα υπάρχει κατασκευή προστατευτικού κιγκλιδώματος ύψους 1,10 μ. Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με κατασκευή περιμετρικού αγωγού συλλογής όμβριων υδάτων του γηπέδου και οργάνωση των προσβάσεων.

5. Επισκευή και συντήρηση Δημοτικού Κλειστού γυμναστηρίου Δ.Κ. Αιγίου.

Περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες: Χρωματισμός εσωτερικός και εξωτερικός του κτηρίου. Επισκευή ύδρευσης – αποχέτευσης λουτρών. Επισκευή ξύλινων κερκίδων.

6. Εκσυγχρονισμός Ανοιχτού Σταδίου Τ.Κ Καμαρών.

Περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες: Έλεγχο αποστραγγιστικών του αγωνιστικού χώρου και αποκατάσταση τυχών προβλημάτων, διαμόρφωση βάσης, στρώσιμο συνθετικού χλοοτάπητα και κατάλληλη επεξεργασία αυτού. Διαμόρφωση βοηθητικού χώρου 7×7 (συνθετικός χλοοτάπητας και τέρματα).

Κι άλλα έργα που αφορούν την Αιγιάλεια…

Αξίζει να σημειωθεί, όπως έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης, ότι εκτός από τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην ίδια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του έργου βελτίωσης του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, στο Βερίνο, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της. ΄΄Θυμίζω ότι η Περιφέρεια, με σκοπό την ανάδειξη των θρησκευτικών μας μνημείων και των προσκυνηματικών τόπων, έχει εκπονήσει έναν εκτεταμένο σχεδιασμό βελτίωσης της πρόσβασης σε Ιερές Μονές και η ένταξη της Ιεράς Μονής Βερίνου σ’ αυτή την δράση αποτέλεσε προτεραιότητα μας΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

Υποστήριξη: SilkTech