Εκπλήσσει ο Μάριος Μάντζος με τον Κλοπ!

Πέμπτη, Ιανουάριος 7, 2021 - 8:00πμ

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου, σε μια περίοδο που ο τομέας εκδόσεων βιβλίων έχει πληγεί δραματικά.

Διπλά αξιέπαινος λοιπόν ο Μάριος Μάντζος τόσο για την έκδοση του βιβλίου, όσο και για την αρτιότητα της προσπάθειας.

Το πόνημά του τιτλοφορείται «Jurgen Klopp: The Social One» και ο Μάριος Μάντζος σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Γερμανού προπονητή της Λίβερπουλ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Τσάμπινς Λιγκ μα και της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 30 χρόνια, ακόμα δε, στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης και του Παγκόσμιου συλλόγων.

Ο Μάντζος δεν αρκείται μόνο σε ποδοσφαιρική ματιά, παρουσιάζει ψυχολογικές, κοινωνικές, πολιτικές πτυχές του σε συνάρτηση με την πόλη, και αιτιολογεί το γιατί είναι ό,τι πλησιέστερο έχει υπάρξει στον θρυλικό προπονητή Μπιλ Σάνκλι.

Γράφει ο ίδιος:
Στην εποχή του μετεγγραφικού εμπορίου, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των αμέτρητων εκατομμυρίων, το ποδόσφαιρο που οραματίστηκε η εργατική τάξη της Αγγλίας του 19ου αιώνα αγνοεί τη χαμένη του αίγλη. Μέσα σε αυτό το χάος, ένας ρομαντικός Γερμανός που ονειρεύτηκε να γίνει ιατρός, βρήκε σφυγμό στην πόλη του Λίβερπουλ και μετέτρεψε μια «διασωληνωμένη» ομάδα στο κορυφαίο κλαμπ του πλανήτη.
Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν αποτελεί απλά τον αναμορφωτή της Λίβερπουλ, αλλά μία αυθεντική πατρική φιγούρα, που δημιούργησε το ομορφότερο εργασιακό περιβάλλον στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία, με πίστη στις αρχές της συλλογικότητας και αληθινή αγάπη για το συνάνθρωπο.
Στο προπύργιο του σοσιαλισμού, ο Κλοπ, ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ δεξιά, μίλησε στην καρδιά του κόσμου της πόλης, έγινε γνήσιος Scouser και αποτέλεσε τη μετενσάρκωση του θρυλικού ηγέτη της Λίβερπουλ, Μπιλ Σάνκλι, με εκσυγχρονισμένη μορφή.
Μία σκιαγράφηση του ανθρώπου Γιούργκεν Κλοπ, που παρέχει οικειοθελώς μαθήματα ζωής, με τροφή για σκέψη σε φιλάθλους και μη.
* Ο Μάριος Μάντζος είναι πατρινός δημοσιογράφος, υπεύθυνος Τύπου αυτή την περίοδο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech