«Έκλαιγα και έτρεχα όλη τη νύχτα μέσα στο σπίτι για να χάσω 200 γραμμάρια» - Συγκλονίζει η Βασιλική Τσαβδαρίδου

Σάββατο, Ιανουάριος 8, 2022 - 10:22πμ
Μίλησε για τις φριχτές καταστάσεις που είχε να αντιμετωπίσει

Άλλη μια γνωστή πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, η Βασιλική Τσαβδαρίδου, μίλησε για τις φριχτές καταστάσεις που είχε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης αναφέρθηκε στη μεγάλη πίεση που δεχόταν τόσο η ίδια όσο και άλλες αθλήτριες για τη διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης στην εφηβική ηλικία μεταξύ των 13 και των 16 ετών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4», σημείωσε ότι «υπήρχε η αίσθηση ότι για να γίνεις καλός αθλητής πρέπει να τα αντέξεις αυτά και όποιος δεν μπορεί να τα αντέξει ήταν λίγος εκεί πέρα. Αυτό κατέστρεψε πολλούς αθλητές».

«Έκανα εμετό»
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Και εγώ ζυγιζόμουν κάθε πέντε λεπτά για να δω ποιο θα είναι το βάρος μου για να πάω στο γυμναστήριο την επόμενη ημέρα. Έκλαιγα όλη τη νύχτα, έτρεχα όλη τη νύχτα μέσα στο σπίτι για να χάσω τα 200 γραμμάρια. Υπήρχαν εποχές που έκανα συνεχώς εμετό γι’ αυτό τον λόγο».

«Η υγεία μας ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη από αυτή τη συμπεριφορά ενός προπονητή και δεν είχε καμία σχέση με μια οργάνωση εθνικής ομάδας. Δεν υπήρχε λ.χ. γιατρός να μας καθοδηγεί, παρά ένας προπονητής που μας έλεγε “δεν θα φάτε”», συμπλήρωσε.

Υποστήριξη: SilkTech