Εισήγηση «βόμβα» για -10 στην ΑΕΚ * Εμπλοκή Άγγελου Δανιήλ

Τρίτη, Απρίλιος 6, 2021 - 12:11μμ

Εισήγηση για βαρύτατες τιμωρίες κατά της ΑΕΚ, του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Γιάννη Παπαδόπουλου και του προέδρου της ΕΠΣ Πάτρας (και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ), Άγγελου Δανιήλ, έγινε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η υπόθεση κινήθηκε μετά τις καταγγελίες για αλλοίωση από πλευράς «Ένωσης» στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας και η εισήγηση αφορά στην αφαίρεση δέκα βαθμών από την ΑΕΚ και ποινή ισόβιου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Από πλευράς ΑΕΚ αναμένεται έντονη αντίδραση, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για μια στημένη διαδικασία. Ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται καν για παραπομπή της ΠΑΕ ή του Δημήτρη Μελισσανίδη, παρά μόνο για μια εισήγηση του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή που θα αποφασίσει αν θα γίνει η παραπομπή.

Η διαρροή σε συγκεκριμένα ΜΜΕ προκάλεσε την οργή της ΑΕΚ, καθώς η διαδικασία είναι ακόμα πλήρως εμπιστευτική και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί με την οριστική παραπομπή στο ακροατήριο εν αναμονή των υπομνημάτων των όσων κατηγορούνται μέχρι να κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας την τελική της εισήγηση. Μάλιστα η ΑΕΚ δεν αποκλείεται να στραφεί και εναντίων της Επιτροπής για παραβίαση της εμπιστευτικότητας της διαδικασίας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει αναφέρει πως είχαν ενημερωθεί στις 23/3 για καταγγελία ενός σωματείου (την Ένωση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας) που θεωρούν ανύπαρκτο, καθώς δεν υπάρχει σε κανένα σχετικό μητρώο. Μιάμιση ώρα μετά το πρώτο mail ενημερώθηκε ότι διερεύνηση ολοκληρώθηκε και στις 30 Μαρτίου, επτά μέρες μετά, έφτασε ολόκληρο πόρισμα 65 σελίδων του εισηγητή-ερευνητή της υπόθεσης Ανδρέα Αθανασίου που εμπλέκει την ΑΕΚ στις καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές κάποιων ΕΠΣ με νομικά επιχειρήματα συμπεράσματα που οι κιτρινόμαυροι θεωρούν παντελώς έωλα και αστήρικτα.

Στην ΑΕΚ μιλούν για υπόθεση ξεκάθαρα κατασκευασμένη με προφανή στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα επειδή δεν τους άρεσε το πρόσφατο αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΠΟ, ενώ αναφέρουν πως το πόρισμα βασίζεται σε όσα κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας για υποθέσεις του 2016 και οι οποίες έχουν ήδη κριθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Μάλιστα εκφράζεται από πλευράς ΑΕΚ η απορία πώς κινήθηκαν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες από την Επιτροπή, στην οποία έχουν μείνει στάσιμες υποθέσεις ετών με δεκάδες μάρτυρες.

Από την «Ένωση» γίνεται λόγος για κατασκευασμένες ιστορίες και αστεία υπόθεση που δεν ανησυχεί στο ελάχιστο την ΠΑΕ και μάλιστα προαναγγέλλουν… αντεπίθεση απέναντι σε όσους επιχειρούν να την σπιλώσουν εξυπηρετώντας συμφέροντα καταγγέλλοντας φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στην ελληνική δικαιοσύνη. Τονίζουν, δε, πως η εισήγηση για το -10 δεν έχει καμία νομική βάση, καθώς αυτή η ποινή αφορά σε δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ενώ προσθέτουν πως δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

«Στήνουν την ΑΕΚ στο εδώλιο με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία. Αλλά Την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς», έλεγαν χαρακτηριστικά από την ΠΑΕ.

«Ξεκάθαρα στημένη διαδικασία»

Την οργή της ΠΑΕ ΑΕΚ προκάλεσαν οι εξελίξεις στη γνωστή υπόθεση της «Ένωσης Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας». Από χθες αργά το βράδυ διέρρευσε η εισήγηση του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία (εισήγηση) προτείνει ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα για το Δημήτρη Μελισσανίδη, το συνεργάτη του Γιάννη Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαϊας Αγγελο Δανιήλ. Σύμφωνα με την καταγγελία της «Ένωσης Πολιτών» (που δεν υπάρχει ως σωματείο στα μητρώα της ΕΠΣ Καρδίτσας και της ΕΠΟ) τα πρόσωπα αυτά προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τις εκλογές της ΕΠΟ το 2016.

Όπως ήταν φυσικό η ΠΑΕ ΑΕΚ αντέδρασε έντονα, μολονότι δεν υπάρχει παραπομπή αλλά απλώς μία έκθεση προς την Επιτροπή. Το γεγονός όμως ότι όλες οι διαδικασίες κινήθηκαν με ταχύτητα... εξπρές αποτελεί -σύμφωνα πάντα με τους «κιτρινόμαυρους»- ακόμα μία ένδειξη ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη και μεθοδευμένη υπόθεση, η οποία είχε στηθεί βιαστικά πριν από τις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΟ.

«Στήνουν την ΑΕΚ στο εδώλιο με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία. Αλλά την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς» είναι η θέση της ΠΑΕ. Παράλληλα, εγείρονται τεράστια ερωτηματικά για τη διαρροή της εισήγησης Αθανασίου αφού η διαδικασία είναι πλήρως εμπιστευτική και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί με την οριστική παραπομπή στο ακροατήριο. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν αποκλείεται να στραφεί και εναντίον της Επιτροπής για παραβίαση της εμπιστευτικότητας της διαδικασίας. Γενικά στην Ένωση θεωρούν κατασκευάστηκε μία υπόθεση με προφανή στόχο να δημιουργηθεί ανωμαλία στην ΑΕΚ, από πρόσωπα που δεν ικανοποιήθηκαν από το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΟ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θεωρεί ότι η έρευνα για την καταγγελία της «Ένωσης Πολιτών» περιέχει παντελώς κατασκευασμένες ιστορίες χωρίς την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. «Πρόκειται για εντελώς αστεία υπόθεση που δεν μας προκαλεί την παραμικρή ανησυχία και θα την αντιμετωπίσουμε περνώντας στην αντεπίθεση και στρεφόμενοι εναντίον όλων όσοι επιχείρησαν εκτελώντας εντολές να σπιλώσουν την ομάδα μας» είναι η κυρίαρχη σταση που επικρατεί στο στρατόπεδο του συλλόγου.

Υποστήριξη: SilkTech