Είμαστε έτοιμοι για την Άνω Χώρα Ναυπακτίας;

Τρίτη, Αύγουστος 4, 2020 - 11:00μμ

Μια ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία, σε υπέροχες φυσικές συνθήκες και με προτεραιότητα την ασφάλεια, καλούνται να ζήσουν στις 22 & 23 Αυγούστου οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας.

Σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, ποτάμια και καταρράκτες υλοποιούνται για 10η συνεχόμενη χρονιά οι open "Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας", από την Περιβαλλοντική Οργάνωση "Πράσινο+Μπλέ", σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η διοργάνωση που υλοποιείται με επιτυχία από το 2010, έχει αναδείξει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας την μοναδικότητα και ομορφιά της περιοχής σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος Βασίλης Γκίζας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ορεινή Ναυπακτία αποτελεί τον πλέον ιδανικό και φιλόξενο τόπο για τη διεξαγωγή σημαντικών αγώνων ορεινής ποδηλασίας. Κάθε χρόνο υλοποιούμε μία εξαιρετική διοργάνωση που προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του αγωνίσματος, αλλά και καταξιωμένων αθλητών, τους οποίους προσκαλούμε και φέτος να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία. Με αίσθημα ευθύνης προς τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και την τοπική κοινότητα, φροντίζουμε, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, οι 10οι «Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας» να αποτελέσουν ένα από τα πιο ασφαλή ποδηλατικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού».
Πάνω από 150 ποδηλάτες, αναμένονται να συμμετέχουν, εφαρμόζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων, σε υπέροχα δασικά μονοπάτια απολαμβάνοντας τη φύση αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής. Αναμεσά τους κορυφαίοι πρωταθλητές - τριες και αθλητές της Ελληνικής ποδηλασίας.

Συμμετέχουν ενεργά το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το Δασαρχείο, η Τροχαία και η Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, καθώς και η τοπική κοινότητα και ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Χώρας και αρκετοί εθελοντές.

«Αποτελεί για εμάς προσπάθεια προβολής της Ναυπακτίας και ανάδειξης σε ιδανικό τόπο για εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό. Επί δέκα συνεχή χρόνια με συνέπεια, αλλά πάνω απ' όλα με σεβασμό στους επισκέπτες ποδηλάτες και συνοδούς, προσπαθούμε να προβάλουμε την αυθεντικότητα της περιοχής, να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και φυσικά να τονώσουμε οικονομικά την τοπική αγορά» τονίζει ο εμπνευστής και υπεύθυνος διοργάνωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης Πράσινο+ Μπλε Τάσος Ξύδης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο επίσημο site του αγώνα www.prasinomple.gr έως τις 14 Αυγούστου.

Υποστήριξη: SilkTech