Έχασε τη νίκη στο φινάλε η Παναχαϊκή στο μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη

Κυριακή, Μάρτιος 18, 2018 - 5:19μμ

Μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή διοργανώθηκε σήμερα στην Αγυιά, αντάξια της σπουδαιότητας του σημερινού παιχνιδιού. Παναχαϊκή και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 για την 22η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ, με το τελικό σκορ να αδικεί τους «κοκκινόμαυρους».

Η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη σε όλη την αναμέτρηση, ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, και κινδύνεψε μόνο από ατομικές προσπάθειες και την ποιότητα των φιλοξενούμενων.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με πολύ πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα και μόλις δύο αλλά σπουδαίες φάσεις. Ο Παυλίδης χάνει τεράστια ευκαιρία να «παγώσει» την Αγυιά προ κενής εστίας και ο Ελευθεριάδης στο 43’ άνοιξε το σκορ και έβαλε φωτιά στο… ηφαίστειο της Αγυιάς μετά από όμορφο συνδυασμό με τον Φωτάκη και ριμπάουντ στο σουτ του τελευταίου.

Εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος με τον ρυθμό να ανοίγει και τις δύο ομάδες να παίζουν σαφώς πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο. Και σε αυτό το διάστημα η Παναχαϊκή ήταν κυρίαρχη, καθώς έβρισκε κενούς χώρους και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του Άρη, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Μωραΐτη που έχασε τεράστια ευκαιρία στο 75’, να κάνει το 2-0 και να κλειδώσει τη νίκη για την Παναχαϊκή.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι μετατράπηκε σε ροντεό, με σκληρά μαρκαρίσματα και συνεχής αψιμαχίες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο διαιτητής Λάμπρου να βγάλει 9 κίτρινες κάρτες και τρεις κόκκινες, με τον Άρη να τελειώνει το παιχνίδι με 9 παίχτες και την Παναχαϊκή με 10.

Ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα ίσα και πήρε τον πολύτιμο βαθμό, με φάουλ του Ντούνη στο 88ό λεπτό, σε μία απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα οι «κοκκινόμαυροι».

Η Παναχαϊκή απέδειξε σε μία ακόμα αναμέτρηση την αδιαμφισβήτητη ποιότητά της, αδικείται από το τελικό σκορ και πλέον έμεινε 7 βαθμούς πίσω από Άρη και ΟΦΗ. Την επόμενη αγωνιστική οι «κοκκινόμαυροι» έχουν ακόμα μία πολύ δύσκολη έξοδο στη Δράμα, όπου αντιμετωπίζουν την τέταρτη, Δόξα.

Γκολ: 43’ Ελευθεριάδης / 88’ Ντούνης

Κόκκινες: 92’ Ντάσιος / 92’ Μπαστάκος, 93’ Βαλεριάνος (2η κίτρινη)

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος (67’ Μπουτζίκος), Ντάσιος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Φωτάκης, Φουρλάνος (61’ Γκίνο), Ελευθεριάδης, Στεργίδης, Αργυρόπουλος (79’ Μουστακόπουλος), Μωραΐτης.

Άρης (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου (83’ Μπαστακός), Μουμίν, Κάσσος, Παυλίδης (58’ Ντούνης), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος (75’ Πασάς).

Κατσουράνης: «Η Παναχαϊκή σήμερα έστειλε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα»

«Σαν ηφαίστειο που ξυπνά…»-Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών της Παναχαϊκής

Οφρυδόπουλος: «Έγιναν αλλόκοτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο…»

Έξαλλος με τον διαιτητή ο Κατσουράνης: «Επικίνδυνος, αλλά συνεχίζουμε!»

Ποια παιχνίδια έχουν να δώσουν ακόμα ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΑΡΗΣ και ΟΦΗ

Ισόπαλο το ντέρμπι- Παναχαϊκή-Άρης 1-1

Υποστήριξη: SilkTech