"Εφυγε" ένας άρχοντας, ο Αντώνης Παπαγιαννάκης

Τρίτη, Αύγουστος 21, 2018 - 10:46μμ

Στις 20 Αυγούστου έγινε η κηδεία του Αντωνίου - Κωνσταντίνου Παπαγιαννάκη. Ήταν επιθυμία του να μη γίνει δημόσια τελετή. Με μια προσευχή, στο μνήμα, τον αποχαιρέτισαν οι πιο κοντινοί αγαπημένοι του, που του το έδειχναν και τον στήριζαν και δεν τον έβγαλαν από το μυαλό τους και την έγνοια τους και τη φροντίδα τους όταν ξεκίνησε η μάχη με παλιαρρώστια.

Ήταν η προσωποποίηση της ευγένειας, της δικαιοσύνης, της ποιότητας, της αξιοπρέπειας και της ερργατικότητας.
Γιος του "Άρμστρονγκ της Πάτρας", κορνετίστα μαέστρου Νίκου Παπαγιαννάκη, έφτιαξε τη φαμίλια του, τη Φίλια που τη λάτρευε 53 απόλυτα χρόνια και τα τρία του παιδιά, το Νίκο, το Γιώργο και τη Νάσσια. Τους έμαθε να είναι αληθινοί, δίκαιοι, εργατικοί. Η Νάσια που ήταν ο μοναδικός συνεχιστής της μουσικής παράδοσης έμαθε την ποιότητα σε ό,τι επέλεγε να κάνει με τη μουσική και τον είχε πρότυπό της, γιατί ενώ δεν σπούδασε μουσική ήταν ένας τεράστιος μαέστρος, ένας αυθεντικός μουσικάνθρωπος, με τέλεια φωνή και γνώσεις στην μουσική.

Παράλληλα μετέδωσε στους δικούς του τη λατρεία για τη θάλασσα, ήταν δεινός κολυμβητής με άνεση και επιδόσεις στις θεαματικές βουτιές.
Μόνο με την ανάσα του βουτούσε και μας έβγαζε αριστουργήματα του βυθού, χταπόδια (μεγάλα μόνο) κοχύλια που τρώγονται ...κοράλλια και άλλα που έβρισκε πολύ πολύ βαθιά... Ψάρευε όπως ο πατέρας του, ποτέ κοντά σε κόσμο (δίκαιος και νομοταγής ως το κόκαλο), χαιρόταν όταν έβγαζε τσιπουράρες.

Τον αγαπούσαν όλοι και στη δουλειά του, ήταν 30 χρόνια εργοδηγός, υπεύθυνος βάρδιας, στους φούρνους στο «ΤΙΤΑΝ». Μεγαλείο ψυχής και αξιοπρέπειας σε όλη τη δύσκολη περίοδο της απαίσιας αρρώστιας, που ενώ την είχε πολλά χρόνια, την πάλεψε δυνατά και γενναία. Την έκρυβε, λόγω περηφάνιας και αξιοπρέπειας από τους οικείους του. Μέχρις ότου το τελευταίο δίμηνο άρχισαν οι μεταστάσεις του καρκίνου.
Είχε δύναμη ο Παπαγιαννάκης, ανελέητο κληρονομικό της οικογένειας. Ως εραστής της θάλασσας δεν γινόταν να μην είναι αθλητής του ΝΟΠ, αλλά και του Απόλλωνα (μπάσκετ). Το ίδιο έκαναν και τα παιδιά του, ενώ η κόρη του εκτός από τον ΝΟΠ έπαιξε μπάσκετ, επίσης, στον Απόλλωνα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech