Έφυγε από τη ζωή ο αθλητικός συντάκτης Νίκος Μπογονικολός

Τρίτη, Νοέμβριος 15, 2022 - 5:25μμ
Ο Νίκος Μπογονικολός

Απέραντη θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του δημοσιογράφου και αθλητικού συντάκτη Νίκου Μπογονικολού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, το πρωί της Τρίτης (15/11).

Ο εκλιπών ήταν συνταξιούχος και είχε εργαστεί ως αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδες της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος κατέρρευσε ενώ περπατούσε στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Νίκος Μπογονικολός κάλυπτε το ρεπορτάζ του ποδοσφαίρου. Είχε ξεκινήσει τη δημοσιογραφία -παράλληλα με την εργασία του στην "Πειραϊκή - Πατραϊκή", από την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ των ΠΑΤΡΩΝ», όπου διαδέχτηκε τον Νίκο Βώρρο.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε στη «Γνώμη» και στην "ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΡ", καθώς και σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας. Από τη δεκαετία του '90 και μέχρι τη συνταξιόδοτησή του πριν δέκα χρόνια, εργάστηκε στην εφημερίδα "Πελοπόννησος", ενώ ήταν ανταποκριτής του "Εθνους". Ηταν μέλος του ΠΣΑΤ και επί τιμή, της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Ο Νίκος Μπογονικολός, γιος παλιού τυπογράφου, ανήκε σε μια ξεχωριστή κατηγορία αθλητικών συντακτών, που δεν ήσαν αμιγώς επαγγελματίες, όμως η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο τους ώθησε στο να ασχοληθούν με το αθλητικό ρεπορτάζ. Στους δρόμους που άνοιξαν οι πιο παλιοί, Σταματάτος, Γκίκας, Χριστοδουλόπουλος, Βώρρος, Σωτηρόπουλος, Ράντος, Γιαννουλάκης, Νικολάου, Λογαράς, προστέθηκε και το όνομα του Νίκου Μπογονικολού. Που με συνέπεια υπηρέτησε το ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, τοπικό και των ομάδων της Αχαΐας στις Εθνικές κατηγορίες. Με τα μοναδικά "τετράδιάκια" του στα οποία κατέγραφε με μοναδική σπουδή και με κάθε λεπτομέρεια εκατοντάδες αποτελέσματα.

Και εκ του λόγου αυτού η ΕΣΗΕΠΗΝ αποφάσισε να τον εντάξει στα μητρώα της, για λόγους τιμής, κάνοντάς τον επίτιμο μέλος της.

Πριν μια - δυο μέρες ο Νίκος Μπογονικολός, που δεν κάμφθηκε από κάποια προβλήματα υγείας, συνομιλούσε με φίλο του.

- Θα πας στο φιλικό των Παλαιμάχων Παναχαϊκής - Ολυμπιακού;

- Μπα! Αστο, δεν θέλω. Θα δω τον Στραβοπόδη και τους άλλους, και θα συγκινηθώ, ήταν η απάντηση του Νίκου Μπογονικολού, "κοκκινόμαυρου" ποδοσφαιριστή δι' ολίγον, στα νειάτα του.

Κι έτσι ακριβώς έγινε. Δεν πήγε να δει τον Στραβοπόδη, μα κίνησε να συναντηθεί με τον Δαβουρλή, τον Λεβεντάκο, τον Μιχαλόπουλο, τον Ρήγα και τους άλλους.

Υ.Γ.

Για τα 15 σχεδόν χρόνια που καθόμασταν δίπλα - δίπλα και τις ατέλειωτες κουβέντες - διδαχές προς εμέ για το ποδοσφαιρικό μεγαλείο και την ποιότητα κάποιων "κοκκινόμαυρων", ποδοσφαιριστών, που δεν πρόλαβα να δω αγωνιζόμενους, θερμά ευχαριστώ Νίκο.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

EΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Αχαϊας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Μπογονικολού για τον θάνατό του. Ο Νίκος Μπογονικολός ήταν αθλητικός συντάκτης αρχικά στην εφημερίδα Ημέρα και στη συνέχεια στην Πάτρα Σπορ και στην Πελοπόννησο απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια. Λάτρης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, κάλυπτε το ρεπορτάζ των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΑ επί σειρά ετών.

ΠΣΑΤ

Ο ΠΣΑΤ αποχαιρετά με θλίψη τον συνάδελφο Νίκο Μπογονικολό
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με θλίψη τον συνάδελφο Νίκο Μπογονικολό, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σήμερα (15 Νοεμβρίου), μετά από καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία 70 ετών.
Ο Νίκος Μπογονικολός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην αθλητική -και όχι μόνο- πατραϊκή κοινωνία, ενώ ήταν γνωστός στην Αχαΐα και σε όλη την Πελοπόννησο για τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ του. Έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού από τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, υπηρετώντας με αφοσίωση το αθλητικό ρεπορτάζ. Ο Νίκος Μπογονικολός διακρίθηκε για το ήθος, την εργατικότητά του και τον επαγγελματισμό του.
Έκανε τα πρώτα βήματά του στην αθλητική δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Ημέρα», στα μέσα της δεκαετίας του 70, διαδεχόμενος έναν άλλον διακεκριμένο αθλητικό συντάκτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τον Νίκο Βώρρο. Παράλληλα, εργαζόταν στην εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα «Πάτρα Σπορ». Ήταν επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ της Παναχαϊκής και της ΑΠΣ Πάτρας (Πάτραι). Στα νεανικά χρόνια του είχε αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής της Παναχαϊκής. Στη δημοσιογραφική καριέρα του είχε συνεργασίες και με άλλες τοπικές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας.
Εργάστηκε εν συνεχεία για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια, ενώ ήταν και ανταποκριτής της εφημερίδας «Έθνος».
Παρουσία του ΠΣΑΤ, ο Νίκος Μπογονικολός ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).
Η αθλητική δημοσιογραφία έγινε φτωχότερη μετά την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου Νίκου Μπογονικολού. O ΠΣΑΤ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του στην τόσο δύσκολη αυτή στιγμή.
Αντίο Νίκο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Αγαπητέ φίλε Νικο Μπογονικολέ τελικά δεν τα καταφερες. Ησουνα παντα κοντά στους παλαίμαχους, τιμούσες την ιστορία του αθλητισμού, μας βοηθησες αρκετά με το μουσείο. Καλό Παράδεισο φίλε ναναι ελαφρύ το χώμα. Πάντα θα σε θυμόμαστε.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογενειά σου...

ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού συναδέλφου επιτίμου μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ Νίκου Μπογονικολού, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια.

Υποστήριξη: SilkTech