Έφτασε η ώρα του «Αντύπα Δρόμου 2018»-Στις 19:00 η εκκίνηση

Κυριακή, Μάιος 13, 2018 - 12:13μμ

Με κεντρικό σύνθημα «Τρέχουμε για την Πάτρα – Τρέχουμε για την Ειρήνη» , το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΕΑΚ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών και τη Λέσχη Φαέθων και την υποστήριξη της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και ενόψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2019 στην Πάτρα, διοργανώνει για μία ακόμα φορά τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων, οικογενειακό περπάτημα 5 χιλιομέτρων  και ποδηλατάδα στη μνήμη του πρωτεργάτη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης μας Γιώργου Αντύπα, σήμερα Κυριακή 13 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα.

Πρώτος αγώνας

Αντύπας δρόμος

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Απόσταση: 10 χλμ.

Ημερομηνία: Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Εκκίνηση-Διαδρομή -Τερματισμός

Ο «Αντύπα Δρόμος» θα ξεκινήσει, για τους δρομείς και τους ποδηλάτες, από τις εγκαταστάσεις του κλειστού κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός», επί της Πατρών – Κλάους.

Η Διαδρομή είναι  μέσω της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου , κάθοδος, προς την λιμενική ζώνη και από εκεί μέχρι την πύλη επτά με επιστροφή πάλι μέσω του παραλιακού μετώπου  και τερματισμός στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ.

Ώρα εκκίνησης: 

19:00 οι ποδηλάτες

19:05 οι δρομείς

Χρονικό όριο: Ελεύθερο τρέξιμο (τα 7 περίπου χιλιόμετρα θα γίνουν στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Πόλης)

Η δεύτερη εκδήλωση είναι ο αγώνας τρεξίματος η περπατήματος των 5 χιλιομέτρων και η ποδηλατάδα.

Family Walking -Ποδηλατάδα

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Απόσταση: 5 χλμ.

Ημερομηνία: Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Εκκίνηση-Διαδρομή -Τερματισμός

Ο δεύτερος αγώνας  θα ξεκινήσει, για τους δρομείς και τους περιπατητές από την Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος του Διοικητηρίου του ΟΛΠΑ.

Η Διαδρομή είναι  μέσω του παραλιακού μετώπου μέχρι το ύψος της Αγίου Νικολάου , επιστροφή  και τερματισμός στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ .

Ώρα εκκίνησης: 19:00

Χρονικό όριο: ελεύθερο τρέξιμο η περπάτημα, όλη η απόσταση θα γίνει στο παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Σημαντικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας: 

Τον αριθμό συμμετοχής σας και το δωρεάν μπλουζάκι θα τα παραλάβετε από την γραμματεία λίγο πριν την  από την εκκίνηση του αγώνα.

Υποστήριξη δρομέων.

Νερό θα υπάρχει για όλους  στην αρχή και τον τερματισμό των αγώνων  καθώς και στο 5ο χιλιόμετρο για τους δρομείς.

Επίσης θα υπάρχει ασφάλεια από την Τροχαία Πατρών και τους εθελοντές του αγώνα  καθώς και υγειονομική κάλυψη για την προστασία των δρομέων.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Στους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων  μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες δρομείς  και ποδηλάτες  καθώς και οικογένειες με τα παιδιά και τα ποδήλατα τους με την προϋπόθεση ότι είναι απολύτως υγιής και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

Περίοδος εγγραφών

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές των αγώνων θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή  11 Μαΐου 2018. Όσοι δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή θα τους δοθεί δωρεάν μπλούζα του αγώνα στο κατάλληλο μέγεθος και άλλα δώρα από χορηγούς. Μετά την ημερομηνία αυτή οι εγγραφές θα γίνουν μόνο  με έντυπη αίτηση και θα διαρκέσουν έως και μισή ώρα προ της έναρξης των αγώνων.

Τρέχουμε για καλό σκοπό.

Οι αγώνες γίνονται για καλό σκοπό και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετάσχοντες. Αντίθετα  για κάθε μία  συμμετοχή στους αγώνες,  οι  οργανωτές θα δημιουργήσουν ένα κουμπαρά από χορηγίες που θα γεμίζει σύμφωνα με τον αριθμό των δρομέων και περιπατητών που θα συμμετάσχουν. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί  θα το καταθέσουν  σε κοινωφελή ιδρύματα της πόλης μας και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τους δρομείς.

Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε στους αγώνες τόσο περισσότερο   θα βοηθήσουμε οικονομικά τους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη.

Τρέχω για την Πάτρα  -Στηρίζω τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο Αντύπας δρόμος δεν είναι ανταγωνιστικός και θα υπάρξει αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση του από όσους θέλουν να συμμετάσχουν με τους φίλους τους η τις οικογένειες τους  χωρίς την πίεση του χρόνου σε μια διαδρομή  με φόντο το μαγευτικό τοπίο της παραθαλάσσιας ζώνης της Πόλης μας.

Ατομικές εγγραφές

Κάθε ενδιαφερόμενος για να συμμετάσχει  θα πρέπει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα προσωπικά του στοιχεία στην ηλεκτρονική φόρμα  στο site του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eesp.gr ή σε έντυπη αίτηση εγγραφής  που μπορεί να προμηθευτεί από τους οργανωτές και να δεχθεί τους όρους συμμετοχής στον αγώνα.

Ομαδικές εγγραφές

Στις ομαδικές εγγραφές θα πρέπει να ορίζεται ο αρχηγός κάθε ομάδας ο οποίος θα είναι ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη συμμετοχή των μελών της στους αγώνες του προγράμματος.

Έπαθλα - Βραβεύσεις

Θα πραγματοποιηθούν και φέτος ειδικές βραβεύσεις  με  έπαθλα σε Βετεράνους Μαραθωνοδρόμους της Πάτρας μας για την προσφορά τους στο λαϊκό μαζικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα. 

 Επίσης θα βραβευθεί  και η  πολυπληθέστερη ομάδα σε κάθε αγώνα, δηλ στο αγώνα των 10 χιλιόμετρων, των 5 χιλιομέτρων και της ομάδας της ποδηλασίας  (ανάμεσα σε αυτές που έχουν πραγματοποιήσει ομαδική εγγραφή)

Τέλος όλοι όσοι τερματίσουν στους αγώνες θα παραλάβουν   αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις.

Μετακίνηση

Θα υπάρξουν πούλμαν για την μετακίνηση των δρομέων και την μεταφορά των προσωπικών τους ειδών στον τερματισμό.

Εκδηλώσεις

Με το πέρας των αγώνων και μετά τις βραβεύσεις έχει προγραμματιστεί γιορτή με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων στο χώρο του Νέου Λιμανιού.

Πληροφορίες

Περισσότερες Πληροφορίες για τον αγώνα  στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, στα τηλέφωνα: 2610273257, 6973327791 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eesp.gr

Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια θα πέσει η αυλαία του φετινού «Αντύπα Δρόμου» το βράδυ, στο χώρο του νέου λιμανιού της Πάτρας. Μετά την ολοκλήρωση των απονομών των αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τη βράβευση των παλαίμαχων δρομέων, θα ακολουθήσει συναυλία, την οποία θα «ανοίξει» το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με παραδοσιακούς χορούς.

Θα ακολουθήσει μια μοναδική μουσική βραδιά από μια εκλεκτή ομάδα μουσικών!

Η Δάφνη Ζουρνατζή (Τραγούδι), η Μαρία Καραμάνη (Τραγούδι), ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (πιάνο), ο Νικόλας Φορλίδας (κρουστά) και ο Γεράσιμος Παπαχριστόπουλος (σαξόφωνο), έρχονται το βράδυ της Κυριακής για ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι: Άλλοτε με διάθεση ρετρό και νοσταλγίας και άλλοτε με διάθεση κεφιού και χορού, εκεί που οι παλιές μπουάτ συναντούν τις αγαπημένες μας μελωδίες του ’80 και του ’90, σας περιμένουμε για να θυμηθούμε τα τραγούδια με τα οποία ερωτευτήκαμε, αγαπήσαμε, κλάψαμε, γελάσαμε και τραγουδήσαμε δυνατά!

Διαλεχτά και αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού αλλά και ξένου ρεπερτορίου, μελωδίες που συναντούν την μνήμη αλλά και την συγκίνηση, από πέντε ξεχωριστούς καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην Πάτρα (και όχι μόνο)!

*εκτιμάται ότι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει γύρω στις 20.30.

Υποστήριξη: SilkTech