Έφτασε η ώρα των τελικών για τον Προμηθέα- Πρεμιέρα (19:30) στο ΟΑΚΑ

Δευτέρα, Ιούνιος 10, 2019 - 2:23μμ

Ο Προμηθέας επιστρέφει στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το γήπεδο του μεγαλύτερου θριάμβου της Ιστορίας του, 3 μέρες μετά την ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ στον 5ο Ημιτελικό, για να δρέψει τους καρπούς των κόπων του συμμετέχοντας στον πρώτο Τελικό της κόντρα (19:30, live στο sportin.gr) στον γηπεδούχο και πρωταθλητή Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Η ομάδα της Πάτρας ψάχνει την ενέργεια και την συγκέντρωση μετά την υπερπροσπάθεια της Παρασκευής και το ξέσπασμα χαράς που ακολούθησε τόσο μέσα στ’ αποδυτήρια, όσο και στη συνέχεια σε νυχτερινό κέντρο και θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, διεκδικώντας ό,τι μπορεί να της αναλογεί από την «πίττα» του Τελικού, την στιγμή που η Πάτρα προετοιμάζεται για τον 2ο τελικό στο «Δημ. Τόφαλος», με τα εισιτήρια της αναμέτρησης να γίνονται ανάρπαστα.

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς που θα έχει και πάλι όλους τους παίκτες στην διάθεσή του με την αποστολή να αποτελείται από τους: Χολ, Λίποβι, Γκίκα, Τσαϊρέλη, Γερομιχαλό, Κασελάκη, Σαλούστρο, Κατσίβελη, Μέιερ, Μπράουν, Έλλις και Παρκς, ανέφερε τα εξής σχετικά με τον Τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό σε συνέντευξή του στο basketa.gr :

«Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε, επειδή ήμασταν σε συνεχή δράση, ενώ ο Παναθηναϊκός περίμενε από τη Δευτέρα (3/6), είναι να μείνουμε όρθιοι σε θέμα ενέργειας, απέναντι σε μια τεράστια ομάδα, μια ομάδα Ευρωλίγκας και έναν προπονητή, που είναι το ίδιο το μπάσκετ.

Ο κόσμος, που θα έρθει να δει το παιχνίδι, θέλουμε να μείνει ευχαριστημένος, είτε στην εξέδρα είτε από την τηλεόραση. Εμείς παίζουμε πάντα για την νίκη, αλλά καμιά φορά με την φόρα που παίρνεις… τρως τα μούτρα σου με τέτοιες ομάδες. Πάμε, λοιπόν, να το ζήσουμε και να κάνουμε τον κόσμο να θυμάται, ότι το 2019 έγινε μια άξια σειρά τελικών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Προμηθέα».

Αντίπαλος του «πρωτάρη» Προμηθέα ο πρωταθλητής τα 2 τελευταία χρόνια (και 36 φορές συνολικά) Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που συμμετέχει για 17η συνεχόμενη φορά στον Τελικό του Πρωταθλήματος κι έχει επικρατήσει και στις 7 προηγούμενες αναμετρήσεις των 2 ομάδων.

Φέτος νίκησε τον Προμηθέα με 86-69 στην Πάτρα και με 87-76 στο ΟΑΚΑ, ενώ είχε αποκλείσει την ομάδα της Πάτρας στα προημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας μέσα στο Τόφαλος με 76-68.

Υποστήριξη: SilkTech