Έφτασε η ώρα για τον Αλέξανδρο Μορτζάκη

Παρασκευή, Μάρτιος 13, 2020 - 8:03μμ

Εννέα αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, που θα γίνει το Σάββατο στο Ιβάνο Φράνκιφσκ της Ουκρανίας.

Η ομάδα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην αναχώρησε την Παερασκευή για την Ουκρανία προκειμένου να συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει το Σάββατο (14/3) στην πόλη Ιβάνο Φράνκβιστ. Ανάμεσά τους και ο Αλέξανδρος Μορτζάκης της Ολυμπιάδας (προπονήτρια η Ντίνα Μπορνιβέλλι). Στους αγώνες είχε δηλωθεί και η Αγγελική Μακρή της Ολυμπιάδας μας ακύρωσε τη συμμετοχή της λόγω ίωσης.

Τα μέλη της αποστολής μας διεκδικούν εμφανίσεις που θα τους φέρουν πιο κοντά στους προσωπικούς τους στόχους. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βρίσκονται σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων και θα διεκδικήσουν επιδόσεις που θα τους ανεβάσουν θέση στο παγκόσμιο ράνκινγκ. Ο Παπαμιχαήλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 69η θέση (τελευταία ανανέωση η 10η Μαρτίου) και με μια καλή επίδοση ευελπιστεί να ανέβει κάποιες θέσεις. Ο αθλητής μας για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς θα πρέπει είτε να κάνει το όριο (1.21.00) είτε να βρεθεί στους 60 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης. Στην ίδια θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα 20χλμ. βάδην βρίσκεται και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που είναι σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσει μια γρήγορη κούρσα. Στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετάσχουν και οι Παναγιώτα Τσινοπούλου και Χριστίνα Παπαδοπούλου, που κατέχουν την 101η και 116η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αντίστοιχα.

Η Όλγα Φιάσκα χρειάζεται επίδοση κάτω από 50.30 για να βγάλει εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, ενώ στα 5χλμ. Κ18 η Αναστασία Αντωνοπούλου έχει ήδη πετύχει την επίδοση για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, κάτι που θα κυνηγήσει και η Χριστίνα Αρβανιτάκου.

Στους Άνδρες Κ18, ο Αλέξανδρος Μορτζάκης με την εξαιρετική παρουσία στο Φεστιβάλ βάδην της Πάτρας έπιασε το όριο για το  Ευρωπαϊκό παίδωνν στο Ριέτι , ενώ πολύ κοντά σε αυτό είναι ο Αριστοτέλης Μπούσδας, που στον ίδιο αγώνα διένυσε τα 10χλμ. σε 45.51, με όριο για Ριέτι να είναι 45.50.

Αναλυτικά η ομάδα

5χλμ. βάδην - Γυναίκες Κ18

Αναστασία Αντωνοπούλου (Ικαρος Ν. Ιωνίας)

Χριστίνα Αρβανιτάκου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας)

10χλμ. βάδην- Γυναίκες Κ20

Ολγα Φιάσκα (ΑΣ Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)

20χλμ. βάδην - Γυναίκες

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Παλαιού Φαλήρου)

Εκτός συναγωνισμού

Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ)

20χμλ. βάδην - Άνδρες

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

10χλμ. βάδην - Άνδρες Κ18

Αλέξανδρος Μορτζάκης (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών)

Αριστοτέλης Μπούσδας (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας)


Το πρόγραμμα

09.27 5χλμ. βάδην Γυναίκες Κ18 Αντωνοπούλου, Αρβανιτάκου
10.02 10χλμ. βάδην - Άνδρες Κ18 Μορτζάκης, Μπούσδας
11.06 10χλμ. βάδην Γυναίκες Κ20 Φιάσκα
14.00 20χμλ. βάδην Άνδρες Παπαμιχαήλ
14.20 20χλμ. βάδην Γυναίκες, Ντρισμπιώτη, Τσινοπούλου, Παπαδοπούλου

Υποστήριξη: SilkTech