Έφτασε η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ισπανία

Παρασκευή, Ιούνιος 15, 2018 - 12:08μμ
twitter.com/fifaworldcup

Το ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, δεσπόζει στην 2η ημέρα του Μουντιάλ, καθώς Πορτογαλία και Ισπανία, αναμετρώνται (21:00 - EΡΤ2) στο Σότσι, με τον νικητή να αποκτά ισχυρό πλεονέκτημα για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι Ισπανοί διεθνείς καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ που υπέστησαν από τις ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου, που κατέληξαν με την απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι (λόγω της συμφων;iας του με την Ρεάλ Μαδρίτης) και την αντικατάσταση του από τον Φερνάντο Ιέρο. Ο πρώην «βράχος» των «μερένχες» και της «ρόχα», δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αγωνιστικό επίπεδο και ρίχνει το βάρος της προετοιμασίας στην ανάταση των παικτών του.

Αναμένεται να υποστηρίξει το 4-3-3 με τους Πικέ και Ράμος να δεσπόζουν στην άμυνα, τον Ινιέστα να παραμένει το «βαρόμετρο» της ομάδας και τους Ισκο, Κόστα και Σίλβα να αναλαμβάνουν την έκφραση της επιθετικής λειτουργίας.

Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016, με κορυφαίο πλεονέκτημα την παρουσία του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τις «αναταράξεις» στο εσωτερικών των Ισπανών, προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο έμπειρος τεχνικός, έχει «κτίσει» την ομάδα του πάνω στο 4-4-2, με τον Πέπε στα στόπερ, τους Κουαρέσμα και Ζοάο Μάριο «αφεντικά» στην μεσαία γραμμή και φυσικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, να κινείται ελεύθερα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Από τις πιό ενδιαφέρουσες εικόνες του συγκεκριμένου αγώνα, θα είναι οι «μάχες» που θα δώσουν οι Ρονάλντο και Ράμος στην περιοχή των Ισπανών, καθώς οι δύο άσοι αποτέλεσαν τους «ακρογωνιαίους λίθους» για την κατάκτηση των τριών διαδοχικών Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που τώρα, καλούνται να βρεθούν αντιμέτωποι...

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρούϊ Πατρίσιο, Πέπε, Φόντε, Γκερέϊρο, Σέντριτς, Μουτίνιο , Ζοάο Μάριο,Γουίλιαμ, Μπερνάρντο Σίλβα, Κέδες , Ρονάλντο.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο , Πικέ, Ράμος, Αλμπα, Ινιέστα, Μπουσκετς, Αλκάνταρα, Ισκο, Σίλβα, Κόστα.

Τα άλλα σημερινά ματς: Αίγυπτος - Ουρουγουάη (ΕΡΤ 1, 15.00), Μαρόκο - Ιράν (ΕΡΤ 1, 18.00).

ΑΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech