ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου: Με επιτυχία έγινε το Run Greece της Πάτρας

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 29, 2021 - 9:32μμ
Επιτυχημένη διοργάνωση, στην επιστροφή μετά από διάλειμμα ενός χρόνου

Η πόλη της Πάτρας υποδέχθηκε την Κυριακή (26/9) τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα Run Greece, τον οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας/Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ο Δήμος Πατρέων με μεγάλο χορηγό την Ergo.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και έδωσε το παρών στην μεγάλη γιορτή της πόλης τόσο στην γραμμή εκκίνησης των δύο αποστάσεων, όσο και στα πεζοδρόμια, που σήμερα είχαν το ρόλο της εξέδρας.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσε και η πρόεδρος τους ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών.

Η σειρά αγώνων Run Greece υλοποιείται φέτος χάρη στο υγειονομικό πρωτόκολλο της ομοσπονδίας, το οποίο έχει την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και δίνει την ευκαιρία στους δρομείς να επιστρέψουν στην κανονικότητα τους.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας:

«Mε παλμό, όραμα και δύναμη μπορέσαμε να ξεσηκώσουμε για μια ακόμα φορά τους πολίτες της Πόλης μας να τρέξουν στους δρόμους κατακτώντας το δικαίωμα μιας ξεχωριστής ποιότητας στη ζωή, για 8η χρονιά στο run Greece Πάτρας.

Μετά από απουσία ενός έτους, το 2020  λόγω Πανδημίας, επιστρέψαμε την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 και διοργανώσαμε έναν ακόμα μαζικό λαϊκό αγώνα που μπορεί να μην είχε τους αριθμούς συμμετοχών παλαιότερων ετών λόγω του  αυστηρού Υ.Π. της Γ.Γ.Α., είχε όμως ρυθμό, κίνηση και άπλετη χαρά που σκόρπισε χαμόγελα στους άδειους από αυτοκίνητα κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Η εικόνα του ευρύτερου κέντρου της πόλης μας γέμισε πάλι την Κυριακή με  ιδιαίτερα όμορφα χρώματα με τους δρομείς μας να τρέχουν στον αγώνα που τόσο έλλειψε από την αθλητική Πάτρα. Το αποτέλεσμα έδειξε τις δυνατότητες της Πόλης μας για να πετύχει σε ό,τι επιθυμεί, αρκεί να δουλέψουμε όλοι οι φορείς μαζί και σοβαρά  όπως και έγινε για έναν ακόμα αγώνα   RUN GREECE που όλους μας ενώνει.

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βόρειας Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για μια ακόμα φορά καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου της πόλης.

Συνεχίσαμε με ευθύνη και προσφορά να καλύψουμε την ασφάλεια των αγωνιζομένων με όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα που έκαναν τον αγώνα να ξεχωρίζει από κάθε πλευρά υγειονομικής φροντίδας αφού:

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές, εργαζόμενοι, εθελοντές κλπ  ήταν όλοι ασφαλισμένοι.

Τον Αγώνα κάλυψαν 2 εξοπλισμένα ασθενοφόρα,4 γιατροί, πλήθος Σαμαρειτών και διασωστών πολλοί από τους οποίους ήταν σε συνεχή κίνηση με ποδήλατα και μοτοσυκλέτες και όλοι οι παραπάνω είχαν τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας.

Υπήρχαν 3 απινιδωτές διαθέσιμοι, σταθεροί και κινούμενοι στη διαδρομή.

Όλοι οι δρόμοι ήταν κλειστοί στην κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Ο Αγώνας έγινε σαν σε κλειστή πίστα, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των αγωνιζομένων.

 Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαμε να τα πετύχουμε φυσικά μόνοι μας και αν δεν υπήρχε συμπαράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος - Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας /Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού-  το Δήμο της Πάτρας και τις Υπηρεσίες του, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ, το Σύλλογο Κριτών Στίβου, των Εθελοντών και των Εργαζομένων της διοργάνωσης και τις παρακάτω  συνεργαζόμενες Εθελοντικές Ομάδες της πόλης:

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, και Ναυαγωσωστών Πάτρας, του Ε.Ε.Σ.

Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτ. Πελ/σου

Ομάδα «ΕΨΙΛΟΝ» Δήμου Πατρέων

Σύλλογος Δρομέων Yγείας Πάτρας

Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Πάτρας

Ελληνική Λέσχη Μοτοσικλετιστών VSTROM mania Hellas - Αχαΐας

Εθελοντές "Πανταχού Παρών"

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόκληρη τη δύναμη της Τροχαίας της Πόλης μας και ιδιαίτερα τον Διοικητή της κ. Χρήστο Ντεμίρη για την άψογη συνεργασία στην προετοιμασία αλλά και στη διάρκεια του αγώνα στον κυκλοφοριακό έλεγχο των οχημάτων ολοκληρώνοντας τον αγώνα χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς παράπονα από τους πατρινούς οδηγούς.

Επίσης  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δύο Σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για εθελοντική προσφορά με αθλητές τους οι οποίοι βοήθησαν στο έργο μας για να φέρουμε με επιτυχία  εις πέρας αυτό τον δύσκολο  αγώνα. Ευχαριστούμε, λοιπόν, τους προέδρους των δύο Σωματείων «ΑΕΠ  ΟΛΥΜΠΙΑΣ» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ» και τις ομάδες των εθελοντών αθλητών που σχημάτισαν.

Ένα σύνολο τουλάχιστον 200 ατόμων λειτούργησε υποστηρικτικά για την επιτυχία του Αγώνα, γεγονός που αποτέλεσε πεδίο δημιουργικής σύμπραξης της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και γενικότερα με όλες τις δομές της Πάτρας.

Τους ευχαριστούμε όλους ειλικρινά και τους συγχαίρουμε για το υπέροχο έργο τους.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στον Αγώνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή τους και αν κρίνουμε από το βλέμμα τους κατά τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στον τερματισμό, είμαστε βέβαιοι ότι  και αυτοί το χάρηκαν  ιδιαίτερα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε  το 2022 να μην έχουμε δεσμεύσεις Υ.Π. και ελεύθεροι να συμμετάσχουμε για να ξεσηκώσουμε την πόλη στους δρόμους τρέχοντας και χορεύοντας στους ρυθμούς της αθλητικής ζωής».

Ξεχωριστή ήταν η βοήθεια του γιατρού Παναγιώτη Τρίγκα που διέθεσε όχημα για τις ανάγκες του αγώνα με τον οδηγό του ασθενοφόρου του.

Υποστήριξη: SilkTech