Δυτική Αχαΐα: Αγώνες Μίνι Ποδοσφαίρου (ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) Δημοτικών Σχολείων

Σάββατο, Ιούνιος 3, 2023 - 8:00μμ
Με τη συμμετοχή 170 περίπου μαθητών/τριών 10 Δημοτικά Σχολεία

Με τη συμμετοχή συνολικά εκατόν εβδομήντα (170) περίπου μαθητών/τριών από δέκα (10) Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 01-06-2023 οι αγώνες Μίνι Ποδοσφαίρου (ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) Δημοτικών Σχολείων.

Σε σχετική της ανακοίνωση η οργανωτική επιτροπή των αγώνων, αναφέρει: Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Αχαΐας σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στο γήπεδο Νιφορεΐκων, ύστερα από την ευγενική παραχώρηση του από τον Δήμο, ο οποίος φρόντισε και για τη σκίαση και τη μικροφωνική εγκατάσταση.
Σκοπός των συγκεκριμένων σχολικών αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ είναι η συμβολή στη διαμόρφωση αθλητών προσηλωμένων στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», δίνοντας βαρύτητα στην Συμμετοχή και στον Συναγωνισμό αντί του Ανταγωνισμού (και για αυτό δεν υπάρχουν και νικητές και ηττημένοι), αποβλέποντας παράλληλα στην προώθηση της «Διά Βίου Άσκησης».
Έτσι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είχαν την ευκαιρία να χαρούν την συμμετοχή τους, συναγωνιζόμενοι στο παιχνίδι 7X7, μυούμενοι στο ευ αγωνίζεσθε.
Στην επιτυχία της διοργάνωσης μεγάλη ήταν η συμβολή των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής των σχολείων, οι οποίοι δεν φείσθηκαν κόπου προκειμένου να δοθεί στους μαθητές και στις μαθήτριες η ευκαιρία να συμμετέχουν στους αγώνες και να απολαύσουν το παιχνίδι.

Υποστήριξη: SilkTech