Δρόσος και Καλογερόπουλος συνεργάζονταν

Τρίτη, Ιούλιος 16, 2019 - 7:03μμ
Ποιος έχει μηνυθεί για κακουργηματική απάτη

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή επιβεβαίωσε στην εκδίκαση της υπόθεσης Κόβατσετς ότι Δρόσος και Καλογερόπουλος συνεργάζονταν, με τον πρώην αντιπρόεδρο να αναλαμβάνει μόνο την πληρωμή τεσσάρων παικτών που είχε φέρει ο ίδιος. «Έχει μηνυθεί για κακουργηματική απάτη», ισχυρίστηκαν οι Αχαιοί.

Μαραθώνια ήταν η εκδίκαση της υπόθεσης του Ιβάν Κόβατσετς τη Δευτέρα (15/07) στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ. Η Παναχαϊκή με την καταγγελία της υποστηρίζει ότι ο Κροάτης ήταν αδικαιολόγητος απών από τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, η πλευρά του ποδοσφαιριστή εμφάνισε έγγραφο το οποίο φέρεται να υπογράφει ο Δρόσος και να του χορηγεί άδεια, όμως οι Αχαιοί χαρακτήρισαν τον τελευταίο ως παρένθετο πρόσωπο στη διοίκηση και υποστήριξαν ότι έχει μηνυθεί για κακουργηματική απάτη.

Σύμφωνα με το FL News:

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ποδοσφαιριστή άσκησε ο ΠΣΑΠ, γιατί η ΠΑΕ Παναχαϊκή με e-mail το πρωί (09.30) της 3ης Ιουνίου καλούσε σε απολογία τον Κόβατσετς για τις 12.00 της ίδιας ημέρας. Ο νομικός των Κοκκινόμαυρων, Κίμων Ευαγγελάτος υποστήριξε ότι η εξώδικη κλήση είχε σταλεί από τις 23 Μαΐου και είχε κοινοποιηθεί στο σπίτι του στην Πάτρα. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο ίδιος ουδέποτε εμφανίστηκε να απολογηθεί, με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να καταγγείλει τη σύμβαση.

«Έχουμε άδεια και έγγραφο με υπογραφή του αντιπροέδρου, Δημήτρη Δρόσου να μείνουμε στην Κροατία», απάντησε ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλαφραγκής και συνέχισε: «Πώς κοινοποιεί το εξώδικο στην Πάτρα; Μας πέταξαν έξω από το σπίτι την 1η Μαΐου λόγω απλήρωτων ενοικίων και μετά τη λήξη της άδειας δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε».

Ο Ευαγγελάτος ακολούθως αναφέρθηκε στον Δρόσο, λέγοντας:
«Υπήρξε μία περίοδος αστάθειας με ένα παρένθετο πρόσωπο που φέρεται να είναι πρόεδρος και να υπογράφει άδειες. Έχει μηνυθεί για κακουργηματική απάτη. Από όσο γνωρίζω έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό που αναγνωρίζει μέρος της ευθύνης του. Είχε αναλάβει να πληρώνει τέσσερις ποδοσφαιριστές που είχε φέρει ο ίδιος και ένας εξ αυτών ήταν ο Κόβατσετς. Δεν επέστρεψε ο ποδοσφαιριστής μετά την άδεια για να συμμετάσχει στις προπονήσεις. Τον αναζητούσε και η ιδιοκτήτρια για να πάρει τα πράγματά του από το σπίτι. Ο νέος ιδιοκτήτης πλήρωσε σε μία ημέρα 17.500 ευρώ και τον εξόφλησε για φέτος».

Ο Αλαφραγκής ρώτησε γιατί η ΠΑΕ τον πλήρωσε αν ο ποδοσφαιριστής της είχε... κοπανήσει και δεν προσέφερε υπηρεσία. «Τα ζητούσε ο μάνατζέρ του. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν του οφείλουμε», απάντησε ο Ευαγγελάτος. Σε ερώτηση της έδρας δε, τι εννοεί όταν μιλά για παρένθετο πρόσωπο, είπε: «Ανέλαβε να πληρώνει κάποιους ποδοσφαιριστές που είχε φέρει ο ίδιος. Είχε αναλάβει μαζί με τον Καλογερόπουλο που είναι τώρα ο βασικός μέτοχος. Από την πλευρά του αντί για χρήματα, ως αντιπαροχή, θα πλήρωνε ο ίδιος κάποιους παίκτες».

Από πλευράς Κόβατσετς παρουσιάστηκε έγγραφο με υπογραφή Δρόσου και χωρίς τη σφραγίδα της ΠΑΕ που χορηγούσε άδεια στον ποδοσφαιριστή από τις 27 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου. «Από 1η Μαρτίου χρωστούσαν δόσεις και μισθούς», είπε ο Αλαφραγκής και σημείωσε: «Ο Δρόσος εκπροσωπούσε την ΠΑΕ στο ΓΕΜΗ, η διοίκηση τον ευχαρίστησε όταν έφυγε. Είπε στον ποδοσφαιριστή να πάρει άδεια και μέχρι αυτή να ολοκληρωνόταν θα είχε πληρωθεί. Λείπαμε νόμιμα και μας έστειλαν έγγραφο ότι απουσιάζαμε αδικαιολόγητα».

Ως μάρτυρας της Παναχαϊκής κατέθεσε ο διοικητικός υπάλληλος Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπήρχε συνεργασία Δρόσου - Καλογερόπουλου. Αρνήθηκε ότι υπάρχει στην ΠΑΕ έγγραφο που χορηγεί άδεια στον Κόβατσετς ως τις 15 Μαΐου και υποστήριξε ότι ο Κροάτης έπρεπε να γυρίσει τη Δευτέρα του Πάσχα. «Το έγγραφο αυτό συντάχθηκε πριν μία εβδομάδα και είναι πλαστό», ανέφερε ο Ευαγγελάτος.

«Μιλούσα με τον Κόβατσετς στα τηλέφωνα και όλο μετέθετε την άφιξή του», είπε ο Αποστολόπουλος και τόνισε ότι «Μου έλεγε ότι είναι άρρωστος. Ποτέ δεν μου είπε ότι είναι απλήρωτος. Από πλευράς Δρόσου υπήρχε μία παθητική στάση, γιατί είχαν αρχίσει οι διοικητικές αλλαγές. Τον έψαχνε η σπιτονοικοκυρά και ήταν άφαντος. Είχε αφήσει τα φώτα και το παράθυρο ανοικτό».

Σε ερώτηση της έδρας αν ο Αποστολόπουλος είχε την εντύπωση ότι ο Δρόσος εκπροσωπούσε την ΠΑΕ, απάντησε ότι ήταν για ένα διάστημα αντιπρόεδρος, ενώ τον ισχυρισμό του ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι αντέκρουσε ο Αλαφραγκής λέγοντας: «Αφού ακόμα χρωστάτε στον Φουρλάνο». Για την περίπτωση Κόβατσετς είπε ότι δεν γνώριζε αν οφείλονταν χρήματα, γιατί ήταν υποχρέωση του Δρόσου να τον πληρώνει».

Ο εκπρόσωπος του Κόβατσετς, Μίλοε Κλάεβιτς από την πλευρά του κατέθεσε μεταξύ άλλων:
«Ήταν άρρωστο το παιδί του, η ομάδα δεν ήταν συνεπής, γι' αυτό πήρε άδεια. Ο Δρόσος του είπε να κάτσει με το παιδί του, γιατί το τελευταίο παιχνίδι με την Κέρκυρα ήταν αδιάφορο. Δεχόταν πιέσεις από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον απειλούσε ότι θα τον διώξει. Ο Κόβατσετς ήρθε στην Ελλάδα στις 29 Ιουνίου για να γίνει συμβιβασμός». Σε ερώτηση του Ευαγγελάτου, γιατί δεν γυρνά στις προπονήσεις, απάντησε: «Αφού έχει κάνει προσφυγή. Θέλετε να μείνει με μείωση 50% και αυτό δεν γίνεται».

Υποστήριξη: SilkTech