ΔΟΕ: Απειλεί να βγάλει το ποδόσφαιρο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παρασκευή, Φεβρουάριος 4, 2022 - 12:00μμ
Σε περίπτωση που η FIFA επιμείνει στο σχέδιό της για τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια

Δημοσίευμα «βόμβα» φιλοξενούν οι Times. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα σε περίπτωση που η FIFA επιμείνει στο σχέδιο της για τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, τότε η ΔΟΕ είναι έτοιμη να πάρει μια μεγάλη και ιστορική απόφαση.
Ποια είναι αυτή; Να αφαιρέσει το άθλημα του ποδοσφαίρου από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα την συγκεκριμένη σκέψη επιβεβαιώσε και μέλος της ΔΟΕ . «Στη γλώσσα της ΔΟΕ, το μήνυμα προς τη FIFA είναι πολύ πιο ξεκάθαρο απ' όσο φαίνεται. Αν θέλετε το ποδόσφαιρο να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγκαταλείψτε τα σχέδια για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.
Το θέμα, μάλιστα, συζητήθηκε και την Πέμπτη (3/2) στην 139η Σύνοδο της ΔΟΕ. Μέλη της απέρριψαν επίσης την προοπτική διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.
«Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά και θα έθετε σε κίνδυνο τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ και πρέπει να κάνουν αποθεραπεία και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Ως εκ τούτου, ζητώ να σταματήσει αυτή η προσπάθεια που είναι ασυμβίβαστη με τις Ολυμπιακές μας αξίες» είπε ο Αλγερινός πρόεδρος των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, Μουσταφά Μπεράφ.
«Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεργάζεται με αλληλεγγύη με άλλα αθλήματα και διεθνείς ομοσπονδίες. Ο αθλητισμός είναι για όλους και χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ του αθλητισμού» τόνισε ο Νοτιοκορεάτης πρώην αθλητής του πινγκ πονγκ, Ριού Σέουνγκ-Μιν, μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ.

Υποστήριξη: SilkTech