«Διπλό» τίτλου για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Δευτέρα, Ιανουάριος 14, 2019 - 12:01μμ

Σπουδαία νίκη σημείωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα για την 16η αγωνιστική της Super League. Ο «δικέφαλος» ωστόσο πέρασε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο και είχε ως σωτήρα τον Πασχαλάκη, που κράτησε ανέπαφη την εστία του σε πολλές φάσεις!

Στο 65' ο Βιερίνια με εκπληκτικό φάουλ έκανε το 1-0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαουρίσιο έκανε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με αυτογκόλ ο Τριανταφυλλόπουλος (90+2'). Λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Μπίσεσβαρ στο 19', ενώ στο 26' ο Ιγκλέσιας είχε δοκάρι.

Πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Πασχαλάκη, ο οποίος κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ.

Στο 12' ήταν η πρώτη κλασική ευκαιρία. Ο Καλτσάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ελληνα γκολκίπερ, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στο 19' ο Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά λανθασμένα υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 26' ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά το σουτ του Ιγκλέσιας σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 39' και πάλι ο Πασχαλάκης κράτησε ανέπαφη την εστία του με διπλή σωτήρια επέμβαση, καθώς νίκησε διαδοχικά τους Καλτσά και Βαλιέντε.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να περιορίσει τους γηπεδούχυς, με αποτέλεσμα να μην γίνεται τόσο απειλητικός ο Αστέρας. Στο 65' ο Βιερίνια με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο «δικέφαλος» σημείωσε και δεύτερο τέρμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (69') ο Μαουρίσιο με ωραία εκτέλεση έκανε το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» το παιχνίδι. Στο 79' ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μάτος αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τριανταφυλλόπουλος άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (71' Φερνάντεζ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγλέσιας (87' Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Ζαμπά (77' Λημνιός), Πέλκας (71' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86' Τόσκα), Άκπομ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Υποστήριξη: SilkTech