Το δημόσιο "ευχαριστώ" της Σοφίας Μπεκατώρου στο κύμα συμπαράστασης

Δευτέρα, Ιανουάριος 18, 2021 - 12:32μμ

Ένα μεγάλο δημόσιο «ευχαριστώ» από την Σοφία Μπεκατώρου, που εξομολογήθηκε ότι πριν από 23 χρόνια βιάστηκε από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας φέρνοντας τσουνάμι παραιτήσεων στο θεσμό αλλά και ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης.

Ακολούθησαν οι αποκαλύψεις κι από άλλες αθλήτριες για ανάλογες περιπτώσεις που έχουν βιώσει από παράγοντες που είχαν ή έχουν σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό, από φοιτήτριες για συνταξιούχο καθηγητή του ΑΠΘ αλλά και από πλήθος «ανώνυμων» θυμάτων που καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις σε άλλους χώρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του χάσταγκ #ΜετηνΣοφία.

Με ανάρτησή της στο Facebook η χρυσή Ολυμπιονίκης εκφράζει τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνει σε μια στιγμή δοκιμασίας για εκείνη και την οικογένειά μου αλλά παράλληλα επαναλαμβάνει το εξής:

«Η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ».

«Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν» τονίζει η ίδια.

Υποστήριξη: SilkTech