Δίκη Καμπανού: «Εγώ χτύπησα τον Άλκη στο πόδι, θέλω οι γονείς του να ξέρουν την αλήθεια»

Πέμπτη, Απρίλιος 27, 2023 - 12:48μμ
Η απολογία του κατηγορούμενου

Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι. Μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του και να μην βρίσκεται εκεί που είναι. Θέλω οι γονείς να γνωρίζουν την αλήθεια».

Έτσι ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ο δεύτερος κατηγορούμενος για την στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του, την νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου.

«Έχω παραδεχτεί από την αρχή την συμμετοχή μου στην επίθεση, μέσα από την φυλακή συνειδητοποίησα το κακό που προξένησα σε όλο το συμβάν. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς και την αδελφή του Άλκη. Δεν ξέρω πως το έχω αντιμετωπίσει τόσο καιρό. Μακάρι να είχα πάρει εγώ την θέση του» κατέθεσε ο δεύτερος κατηγορούμενος.

«Το χτύπημα είναι από το δικό μου μαχαίρι»

Ο ίδιος έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα παύσης στον λόγο του, συνέχισε στην σοκαριστική απολογία του για το μοιραίο χτύπημα στο πόδι του Άλκη, λέγοντας πως «ήταν σαν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν θυμάμαι καλά. Παρακολουθώντας όμως όλο το δικαστήριο, τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες συνειδητοποίησα ακούγοντας όλη την διαδικασία πως εγώ τον χτύπησα. Μόλις έμαθα την επόμενη μέρα ότι “έφυγε” ένα παιδί, σοκαρίστηκα. Τρομοκρατήθηκα. Πρέπει και θέλω οι γονείς του να ξέρουν την αλήθεια. Έχω ακόμη τις αμφιβολίες μου αν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστές, μέσα από την φωτογραφία κατάλαβα ότι το χτύπημα ήταν από το δικό μου μαχαίρι. Θέλω να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να μην γινόταν ποτέ όλο αυτό. Είμαι σίγουρος για το χτύπημα και αυτή είναι η αλήθεια».

Υποστήριξη: SilkTech