Δίδαξαν ταε κβον ντο στην στην Πάτρα Κορεάτες πρωταθλητές

Τετάρτη, Μάρτιος 20, 2019 - 11:01πμ

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 ο αθλητικός σύλλογος ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΩΝ διοργάνωσε μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα , καθώς και αναμφισβήτητα τελέσφορη για την εξέλιξη των συμμετεχόντων, επίδειξη αθλητικών τεχνικών από Κορεάτες ειδήμονες του ΤΑΕ ΚWON DO.

Η επίδειξη έλαβε χώρα στο στάδιο της ΕΑΠ , το οποίο γέμισε με πλήθος μικρών και μεγάλων αθλητών. Μάλιστα, στην εν λόγο εκδήλωση  παρευρέθηκαν , αλλά και έλαβαν μέρος και άλλα αθλητικά σωματεία της Πάτρας.

Στο σημείο αυτό , πρέπει να επισημανθεί ότι την Παρασκευή 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν επιπρόσθετες προπονήσεις των αθλητών του αθλητικού σωματείου ΔΟΞΑ από τους καταξιωμένους Κορεάτες προπονητές, ενώ την Κυριακή 17 Μαρτίου διεξήχθη ημερίδα και για τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος , αλλά και για τα μέλη των υπολοίπων σωματείων TAE KWON  DO που συμμετείχαν στις επιδείξεις του Σαββάτου.

Ο αθλητικός σύλλογος ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΩΝ διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις κάθε χρόνο, γνωρίζοντας πως η συμμετοχή των αθλητών σε αυτές διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην σωματική, αλλά ταυτόχρονα και στην πνευματική τους εξέλιξη.

Η αδιαμφισβήτητη εμπειρία των Κορεατών προπονητών , οι ευρείες και εξειδικευμένες γνώσεις τους σε συνδυασμό με την αφοσίωση στους αθλητές είναι οι παράγοντες που οδηγούν τον Α.Σ.ΔΟΞΑ να συνεργάζεται μαζί τους ετησίως. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται να αναφερθούν τα ονόματα των Κορεατών προπονητών , οι οποίοι συνέβαλαν και συμβάλλουν κάθε χρόνο στην ανάπτυξη των μαθητών της ΔΟΞΑΣ ,αλλά και των μαθητών των υπολοίπων σωματείων που συμμετάσχουν σε αυτές τις επιδείξεις: ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΟΡΕΑΤΩΝ.

Grant Master-Chang Jae Hee,8 Dan, Master In Yong Jo,7 Dan,Master Sanghyun Moon,6 Dan και πρωταθλητές TKD, Master Joonpil An,5 Dan, Master Cnangrok Choi,5Dan

Είναι αναμφίβολο ότι η διοργάνωση και η συμμετοχή σε ανάλογες εκδηλώσεις αποτελεί μοναδική εμπειρία και ευκαιρία αυτοβελτί ωσης και αυτοπραγμάτωσης.

Ειδικότερα, οι Κορεάτες αθλητές βοηθούν τους μαθητευόμενους να αναπτύξουν περαιτέρω τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους , οδηγώντας τους στην αυτοπειθαρχία. Ακόμη, οι  Κορεάτες δύνανται να δώσουν πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά , καθώς και να τα διδάξουν νέες αγωνιστικές τεχνικές.

Εκτός όμως όλων αυτών , είναι πολύ σημαντικό πως η παρουσία αυτών των διακεκριμένων προπονητών και πρωταθλητών ενισχύει την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για αγώνες και παράλληλα, διευρύνει τους ορίζοντες τους ,αφού τα παιδιά έρχονται σε επαφή με άτομα άλλου λαού και άλλης παράδοσης.

Τέλος, μέσω των κορεατικών αθλητικών επιδείξεων επιτυγχάνεται καλύτερα η εκμάθηση του ολυμπιακού αυτού αθλήματος από τις ρίζες του ,που εντοπίζονται στην Κορέα!!!!

Υποστήριξη: SilkTech