Διάκριση για Δημήτρη και Τζίμη Κοσμόπουλο στην Ολυμπιάδα Νόησης

Τρίτη, Σεπτέμβριος 14, 2021 - 5:02μμ

Με χαμόγελα έκλεισε η Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης 2021 (Mind Sports Olympiad 2021) για τους Καλαβρυτινούς Δημήτρη Π. και Δημήτρη Κ. (Τζίμη) Κοσμόπουλο, οι οποίοι συμμετείχαν σε μία σειρά από διαφορετικής μορφής αγωνίσματα πόκερ, τα οποία έλαβαν χώρα στη γνωστή διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα του Pokerstars από τις 13 Αυγούστου έως και τις 05 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Π. Κοσμόπουλος φάνηκε να μην πτοείται ιδιαίτερα από την απουσία του Stratego από τη φετινή Ολυμπιάδα Νόησης και συμμετείχε σε 8 διαφορετικά αγωνίσματα που υπάγονται στην κατηγορία του πόκερ. Την καλύτερή του επίδοση εξ αυτών σημείωσε στο αγώνισμα Holdem Turbo Poker Olympiad Championship, το οποίο διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής 13 Αυγούστου, και όπου ανάμεσα σε 377 συμμετέχοντες κατάφερε να φτάσει μέχρι το τελικό 9μελές τραπέζι καταλαμβάνοντας εν τέλει την 5η θέση της τελικής κατάταξης και φτάνοντας κυριολεκτικά μια ανάσα από το βάθρο του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Κ. (Τζίμης) Κοσμόπουλος, στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα Νόησης, συμμετείχε σε 5 διαφορετικά αγωνίσματα πόκερ με την καλύτερή του επίδοση να τη σημειώνει στο αγώνισμα Sixplus Holdem Poker Olympiad Championship, το οποίο διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης 24 Αυγούστου, και στο οποίο πραγματοποιώντας μία εξαιρετική πορεία κατέλαβε τη 17η θέση της τελικής κατάταξης ανάμεσα σε συνολικά 199 παίκτες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές των δύο παιδιών (και ξάδερφων) σε τουλάχιστον 5 αγωνίσματα της κατηγορίας του πόκερ έκαστος τους έδωσε τη δυνατότητα να λάβουν βαθμολογία και στη γενική κατάταξη του Amateur Poker World Championship 2021” όπου με συνολική βαθμολογία 405,21 και 400,33 οι Δημήτρης Π. και Δημήτρης Κ. (Τζίμης) αντίστοιχα κατέλαβαν την 20η και 24η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παικτών που συμμετείχαν.

Υποστήριξη: SilkTech