Δεύτερη θέση για την Εθνική γυναικών-Με τη Ρωσία στα προημιτελικά

Κυριακή, Ιούλιος 22, 2018 - 6:10μμ

Την Ρωσία θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών και γνώρισε την ήττα στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του 33ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης από την Ολλανδία με 8-7 κι έτσι, έμεινε στη δεύτερη θέση του Α' Ομίλου.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο, με λίγα γκολ στο ξεκίνημα. Συγκεκριμένα, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2, ενώ με την λήξη του τρίτου οκταλέπτου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε μπροστά με 5-4. Ωστόσο, στην τέταρτη περίοδο και ενώ βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ με 6-5, η Ολλανδία πέτυχε τρία συνεχόμενα τέρματα και παρά το γκολ της Ασημάκη λίγο πριν την εκπνοή, γνώρισε την ήττα με 8-7.

Στην τελευταία αναμέτρηση των ομίλων, η Ισπανία επικράτησε με 12-11 της Ρωσίας και έτσι οι Ρωσίδες κατέλαβαν την 3η θέση του ομίλου (πρώτη Ισπανία και δεύτερη η Ουγγαρία), βρίσκοντας μπροστά τους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στην επόμενη φάση. Ο αγώνας των προημιτελικών είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (23/7).

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 3-2, 2-4

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

Ολλανδία (Άρνο Χαβένγκα): Αρτς, Μέγκενς 1, Γκίνι 2, Φαν ντερ Σλοτ, Βουλβς, Στόμπχορστ, Ρόγκ, Σέβενιτς 2, Γιούστρα, Κούλχαας 3, Φόορφελτ, Σλέικινγκ, Βίλεμς

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών (23/7)

18.00 ΕΛΛΑΔΑ- Ρωσία

19.30 Ιταλία- Ουγγαρία

21.30 Ολλανδία- Γερμανία

23.00 Γαλλία- Ισπανία

Υποστήριξη: SilkTech