Δεν κυνηγάμε τη διάκριση αλλά την εμφάνιση (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Δεκέμβριος 17, 2019 - 11:00μμ

«Σκοπός μας είναι να διασκεδάζουν τα παιδιά με τη συμμετοχή τους και όχι να μπαίνουν στον πρόωρο ανταγωνισμό», δήλωσε ο προπονητής τάε κβον ντο του Αρίωνα Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, μετά την απόλυτα επιτυχημένη συμμετοχή στο πρωτάθλημα των παμπαίδων - παγκορασίδων που έγινε στο Σ.Ε.Φ την περασμένη εβδομάδα.

«Όταν υπάρχει μεθοδικότητα στην προπόνηση που πηγάζει από την αρχή «πρώτα το παιδί και μετά ο αθλητής» οι διακρίσεις δεν αργούν και ούτε θα είναι πρόσκαιρες».

Όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και ο γιος του Σπύρος Χριστοδουλόπουλος, επίσης προπονητής στον Αρίωνα, έχουν στόχο την παραμονή των παιδιών στον αθλητισμό και όχι την απομάκρυνση τους.

Η διασκέδαση και η κοινωνικότητα είναι οι πρωταρχικοί λόγοι που ωθούν ένα παιδί να ενεργοποιηθεί αθλητικά.
- Θεωρείτε δηλαδή ότι ο ανταγωνισμός στις μικρές αθλητικές ηλικίες είναι λόγος παραίτησης αθλητών;
«Ναι, σαφώς και όλες οι μελέτες, το αποδεικνύουν. Δυστυχώς όμως, εμείς οι προπονητές και οι διοικήσεις των Σωματείων, δουλεύουμε ανταγωνιστικά, πιέζοντας τα παιδιά με ανεπιθύμητες προπονητικές μεθόδους ανταγωνισμού, ξεπερασμένες φιλοσοφίες, απλώς ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία μας, χωρίς να αναλογιστούμε, αν θέλουμε προσωρινούς διακριθέντες ή μελλοντικούς πρωταθλητές».

- Δηλαδή αποποιείσθε την επιτυχία;
«Φυσικά και όχι!! Η τελευταία μας επιτυχία, 7 συμμετοχές με 5 διακρίσεις, αποδεικνύει ότι βαδίζουμε στο σωστό παιδαγωγικό και προπονητικό δρόμο και μας γεμίζει ικανοποίηση, κυρίως το γιο μου Σπύρο, που σαν νέος δάσκαλος, κινητοποιείται θετικά».

Υποστήριξη: SilkTech