Δεν γίνεται να είναι τόσο μικρός ο Απόλλων…

Τετάρτη, Φεβρουάριος 5, 2020 - 6:03μμ

Δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα ο θόρυβος και γενικά ο αρνητικός αντίκτυπος από τα όσα έγιναν αναφορικά με την τελετή ονοματοδοσίας του κλειστού γυμναστηρίου στο Κουκούλι σε «Κώστας Πετρόπουλος».

Αναφερόμαστε στο γεγονός πως έλαμψε διά της απουσίας του ο Απόλλων, η ομάδα η οποία δόξασε και δοξάστηκε από τον «Νουρέγιεφ».

Ως γνωστόν το Σάββατο 1/2 προγραμματίστηκε η τελετή ονοματοδοσίας του γυμναστηρίου. Η απόφαση υπαγορεύτηκε από τη διοργανώτρια διοίκηση του ΠΕΑΚ, που στάθμισε τις ανάγκες της πολιτικής ηγεσίας (Λευτέρη Αυγενάκη) αλλά και πολλών μπασκετικών προσωπικοτήτων που θα έρχονταν από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ναι μεν την ίδια μέρα έπαιζαν Απόλλων αλλά και Προμηθέας, αλλά δεν θα συνέπιπτε η εκδήλωση με τα παιχνίδια. Ορίστηκε λοιπόν στις 6.30μ.μ. την ώρα που θα είχε τελειώσει το παιχνίδι του Απόλλωνα, μόλις 2 χλμ πιο κει, ενώ στα τελειώματα θα ήταν ο αγώνας του Προμηθέα.

Ομως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Λόγοι που δεν μας είναι γνωστοί, και καλό για την ιστορία του Απόλλωνα, να μην γίνουν ποτέ γνωστοί, οδήγησαν τη διοίκηση του Απόλλωνα να σαμποτάρει και να μποϊκοτάρει την εκδήλωση για το πιο λαμπρό της αστέρι. Ετσι όχι μόνο αγνόησαν την τελετή ονοματοδοσίας, αλλά όρισαν αντί-εκδήλωση! Μετέφεραν δηλαδή την κοπή της πίτας, που είχε προγραμματιστεί για άλλη ώρα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Οίακα. Ωστε να υπάρχει άλλοθι για την απουσία - ντροπή.

Και έτσι έγινε. Ήρθε μάλιστα κοτζάμ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ξεχνώντας τα όσα του είχαν «σούρει» πως κάποτε υποβίβασε τον Απόλλωνα και μετείχε κι αυτός στην κοπή της πίτας. Και δεν είχε ούτε έναν ενδοιασμό για το ότι 2.200 μέτρα πιο κάτω, όλο το ελληνικό μπάσκετ τιμούσε τον διεθνή και προπονητή της εθνικής ομάδας.

Τόσες μέρες μετά ακόμα συζητείται το γεγονός. Δεν φαντάζεστε πόσο αλγεινή εικόνα δόθηκε σε όλους αυτούς που έστησαν το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ, και που ήσαν στο Κουκούλι, από τα καμώματα Απολλωνιστών.

Δεν γίνεται να έρχεται από το εξωτερικό αλλάζοντας δύο πτήσεις ο Μάνθος Κατσούλης, δεν γίνεται να έρχεται παρά τα προβλήματά του ο Γιάννης Ιωννίδης, δεν γίνεται να ταξιδεύουν αυθημερόν από τόσο μακριά οι Φασούλας, Γιαννάκης, Αλβέρτης και να λάμπουν διά της απουσίας τους Απόλλων και Βασιλακόπουλος.

Δεν γίνεται να κάνει την διαδρομή Τόφαλος - Κουκούλι σε δέκα λεπτά ο πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, και να απουσιάζουν οι πρόεδροι του Απόλλωνα.

Δεν γίνεται να κόβει την πίτα του ο Προμηθέας και το πρώτο κομμάτι να πηγαίνει στον Νουρέγιεφ επειδή «χάρη σε αυτόν είμαστε όλοι εδώ» και η πίτα του Απόλλωνα να γίνεται εργαλείο για να μειωθεί η εκδήλωση για τον Κώστα Πετρόπουλο.

Δεν γίνεται η Πολιτεία και σύσσωμες οι αρχές της πόλης να τιμούν τον Κ. Πετρόπουλο και να απουσιάζει ο σύλλογος του (εξαίρεση ο αντιπρόεδρος Φίλιππος Καμίσης).

Δεν γίνεται ο σύλλογος, ο Απόλλων, να γίνεται παιχνίδι σε τυχόν προσωπικές κόντρες και έριδες του παρελθόντος.

Δεν γίνεται να είναι τόσο μικρός ο Απόλλων...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech