Δεν αξίζει αυτή τη συμπεριφορά το ανδρικό βόλεϊ της ΕΑΠ

Πέμπτη, Μάρτιος 1, 2018 - 2:36μμ

Ραγδαίες είναι τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις στην ανδρική ομάδα της ΕΑΠ, αν και για όσους γνωρίζουν λίγο περισσότερα πράγματα ήταν θέμα χρόνου να γίνει το "μπαμ" στους "μελανόλεκους".

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, όπου η ρήξη μεταξύ διοίκησης και ανδρικού βόλεϊ έχει ξεκινήσει να φαίνεται εδώ και καιρό.

Απορίας άξιο πάντως είναι το γιατί η ΕΑΠ απομάκρυνε τον Άρη Αγγελόπουλο που έχει την ομάδα στην πρώτη τριάδα και σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη θέση και τα πλέι οφ.

Ο στόχος φέτος της ΕΑΠ ήταν και προφανώς παραμένει η είσοδος στα πλέι οφ, ενώ μακροπρόθεσμο στόχο αποτελούσε η επιστροφή στη Βόλεϊ Λιγκ ή τουλάχιστον η διεκδίκηση της ανόδου. Κάτι απόλυτα εφικτό, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι "μελανόλευκοι" βασίζονται στα δικά τους παιδιά και με την ενίσχυση από Πατρινούς επιχειρηματίες φίλους του συλλόγου, που την στηρίζουν έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο εύκολα.

Ας αφήσουμε όμως τα μελλοντικά σχέδια των "μελανόλευκων" και ας πάρουμε ότι έχει να κάνει καθαρά με τη φετινή χρονιά, όπου η πατρινή ομάδα είναι μέσα στους στόχους.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΕΑΠ είναι η ομάδα που έχει φτάσει ψηλά το άθλημα, ενώ έχει φέρει στην Πάτρα κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες για μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά και που στο παρελθόν ήταν μεταξύ των μεγάλων ομάδων της Α1 Εθνικής.

Σε μία Α1 Εθνική όπου τότε για να καταφέρει να ξεχωρίσει η ΕΑΠ είχε στη σύνθεσή της κορυφαίους Πατρινούς, Έλληνες και ξένους αθλητές.

Τα τελευταία χρόνια η ΕΑΠ προσπαθεί να επιστρέψει δυναμικά στα δρώμενα του βόλεϊ και εκτός από την έντονη παρουσία της στα ηλικιακά πρωταθλήματα (σ.σ. δύο αργυρά μετάλλια στους εφήβους στο πανελλήνιο), δείχνει να μπορεί να κάνει τη διαφορά και σε ανδρικό επίπεδο.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το τμήματα βόλεϊ αποτελούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Τάκης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννήσου Θόδωρος Κανελλόπουλος, καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Άρης Αγγελόπουλος. Ένας συνδυασμός που μαζί με νεαρούς και ταλαντούχους αθλητές, που αν μην τι άλλο τηρούσε τις προϋποθέσεις για μελλοντικά μεγάλα σχέδια.

Ωστόσο έρχεται η αντικατάσταση του Άρη Αγγελόπουλου, που επί της ουσίας έφερε και τις παραιτήσεις των Αντωνόπουλου και Κανελλόπουλου και διαλύεται ο βασικός πυρήνας αυτής της προσπάθειας.

Πλέον δεν μένει παρά να περιμένουμε να δούμε πως θα συνεχίσει η ομάδα, αφού έχουν απομείνει ακόμη τρεις αγωνιστικές με σημαντικότερο το ντέρμπι του Σαββάτου με τη δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα ομάδα της Ρόδου.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται στην ΕΑΠ και στο ανδρικό βόλεϊ που επί της ουσίας είναι ο καθρέπτης του συλλόγου, αφού η ομάδα αγωνίζεται και πρωταγωνιστεί στην Α2 Εθνική, συγκεκριμένα αγωνίζεται στην μεγαλύτερη κατηγορία, από όλα τα ομαδικά αθλήματα του σωματείου.

Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech