Το «Δ. Τόφαλος» φοράει τα γιορτινά του-Ευρωπαϊκή εντός έδρας πρεμιέρα (19:30) για τον Προμηθέα

Τετάρτη, Οκτώβριος 17, 2018 - 12:17μμ

Ιστορικές στιγμές αναμένεται να ζήσουν οι φίλοι του μπάσκετ που θα βρεθούν απόψε στο «Δημ. Τόφαλος», καθώς ο Προμηθέας θα δώσει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Πάτρα, όπου θα υποδεχθεί, στις 7:30 το απόγευμα (live στο sportin.gr), την Ολύμπια Λιουμπλιάνας για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Ο αγώνας έχει, βέβαια, μεγάλη βαθμολογική αξία και για τις 2 ομάδες, καθώς δεν αποκλείεται να ορίσει τους στόχους τους στη διοργάνωση. Κυρίως, όμως, θα είναι μια μπασκετική γιορτή, κάτι που φαίνεται και από την κίνηση των ανθρώπων του Προμηθέα να προσφέρει συλλεκτικό αναμνηστικό μπλουζάκι σε όσους βρεθούν στο γήπεδο, αλλά και το φανατασμαγορικό show που ετοιμάζουν πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η πρωταθλήτρια Σλοβενίας, Košarkarski Klub Olimpija Ljubljana, που λόγω χορηγού ονομάζεται Petrol Olimpija εδρεύει στην Λιουμπλιάνα (Ljubljana), πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Είναι, φυσικά, η πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας.

Ιδρύθηκε το 1946, στην τότε Γιουγκοσλαβία, ως KK Svoboda και αγωνίζεται με χρώμα το πράσινο και το λευκό. Έχει κατακτήσει 17 φορές το Πρωτάθλημα Σλοβενίας, 20 Κύπελλα και 8 Super Cup, ενώ έχει κατακτήσει και 6 πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας. Έχει αγωνιστεί 3 φορές στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας (παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών) και έχει κατακτήσει το FIBA Saporta Cup το 1994 και την Αδριατική Λίγκα το 2002, ενώ 16 αθλητές της έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ, καθώς με τη φανέλα της έχουν αγωνιστεί -μεταξύ άλλων- οι: Ivo Daneu, Goran Dragić, Šarūnas Jasikevičius, Marko Milič και Jure Zdovc.

Θα συμμετάσχει για 2η φορά στο BCL, καθώς το 2018 αποκλείστηκε στην φάση των Ομίλων.

Ο προπονητής των Πατρινών, που θα δώσουν το 5ο παιχνίδι τους μέσα σε 15 ημέρες, θα αποφασίσει τελευταία στιγμή την δωδεκάδα του από τους: Χολ, Λίποβι, Γκίκα, Τσαϊρέλη, Γερομιχαλό, Καραΐσκο, Σανδραμάνη, Κασελάκη, Σαλούστρο, Κατσίβελη, Μέιερ, Μπράουν, Λαναρά, Έλις, Παρκς Sr. και Μαντζούκα.

Σε δηλώσεις του χθες στο site του Προμηθέα αναφέρθηκε στη δυσκολία του αγώνα και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της Πάτρας.

Οι φίλοι του Προμηθέα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια της αναμέτρησης ηλεκτρονικά μέσω της Viva ή την Τετάρτη το πρωί 09:00-16:00 από τα γραφεία της ΚΑΕ (Κανακάρη 136, 5ος όροφος). Μετά τις 6 το απόγευμα τα εισιτήρια θα διατίθενται στο γήπεδο.

Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν, όπως πάντα, και μειωμένα εισιτήρια για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και πολυτέκνους (όλοι οι παραπάνω με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού) στην τιμή των 7 ευρώ. Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και αριθμημένα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση εισιτηρίου είναι η χρήση του ΑΜΚΑ.

bcl olympia 101

Υποστήριξη: SilkTech