Δ. Ιτούδης: «Δεδομένη η επιθυμία για την Εθνική, εξαρτάται από την ΤΣΣΚΑ»

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 30, 2021 - 5:02μμ
Το σημαντικότερο βήμα για τη συμφωνία των δύο πλευρών

Δεδομένη είναι η επιθυμία του Δημήτρη Ιτούδη να αναλάβει την Εθνική, αλλά όπως τόνισε μιλώντας στη Nova πρόκειται για ένα ζήτημα με αρκετές πτυχές και μια πολύ σημαντική, ίσως η πιο σημαντική, είναι να δεχτεί η ΤΣΣΚΑ.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή η Εθνική και το έχω πει πολλάκις. Με περηφάνια άκουσα την τοποθέτηση του νέου προέδρου της ΕΟΚ, τον οποίο συγχαίρω για την εκλογή του. Είπε ότι το μπάσκετ ενώνει και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει γιατί και η κοινωνία ζητάει κάτι διαφορετικό.

Είναι ύψιστη τιμή να ηγηθώ μιας προσπάθειας με παίκτες και προπονητές. Θεωρώ και μένα μέρος της Εθνικής. Η επιθυμία μου είναι δεδομένη, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα δομηθεί και πώς θα γίνει ουσιαστική αυτή η πρόταση και η αποδοχή από πλευράς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το μπάσκετ περνά μια κρίση και δεν είμαστε περήφανοι γι' αυτό, δεν θέλω να βλέπω άλλους κανονισμούς και διαστάσεις στη FIBA, στο ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα ενιαίο μπάσκετ.

Το ζήτημα είναι τρισδιάστατο, έχει να κάνει με τρία μέρη. επιτρέψτε μου τον όρο, υπάρχει ένα τρίπτυχο αποφάσεων και γι' αυτό γίνονται συζητήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν», ήταν το σχόλιο του Ιτούδη στην εκπομπή Playmakers της NOVA.

Υποστήριξη: SilkTech