Champions League: Πικρός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 30, 2020 - 11:56μμ

Ούτε τώρα ο ΠΑΟΚ! Η Κράσνονταρ πέρασε με 2-1 από την Τούμπα και σφράγισε εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, σβήνοντας με δύο νίκες το όνειρο του «δικεφάλου».

Ούτε τώρα γεύτηκε τη χαρά και τη δόξα των ομίλων του Champions League ο ΠΑΟΚ, ηττηθείς από τη ρωσική Κρασνοντάρ και στην Τούμπα με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) κι απογοητεύοντας με τη χλιαρή κι αναιμική του απόδοση τους οπαδούς του, σε ένα κομβικό και δεόντως σημαντικό παιχνίδι που θα σημάδευε ενδεχομένως τη σύγχρονη Ιστορία του.

Με αρκετή νευρικότητα και από τις δύο ομάδες ξεκίνησε η συναρπαστική και ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της Τούμπας που είχε και την ξεχωριστή ιδιαιτερότητα να  προσφέρει στο UEFA Champions League μια ομάδα που θα ντεμπουτάρει στη συνέχεια  στην φάση των ομίλων.

Η Κρασνοντάρ παρατάχθηκε εμφανώς αμυντικά και ο ΠΑΟΚ κυρίως διερευνητικά. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 16' με τον Α.Ζίφκοβιτς να επιχειρεί από πλάγια σουτ, που όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Σαφόνοφ.

Στο 18' ένα ακόμα δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί, μπλόκαρε επιτυχώς ο Ρώσος γκολκίπερ. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αργές επιθέσεις στοχεύοντας στο γκολ με μεγάλα αποθέματα υπομονής.

Η Κρασνοντάρ παρακάμπτοντας το αρχικό επιθετικό μικρό κύμα του ΠΑΟΚ άρχισε να ξεδιπλώνεται επιθετικά μετά το 20λεπτο αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι άτολμος και χλιαρός έστω και αν κέρδισε 4 κόρνερ σε 27 λεπτά. Στο 30' ο Βιλένα με δυνατό σουτ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ζίφκοβιτς στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ ήταν αυτή που χάθηκε στο 34' με την κεφαλιά του Κρέσπο που εξουδετέρωσε ο Σαφόνοφ. Στο 45' ο Ελ Καντουρί δεν μπόρεσε να παραβιάσει με το σουτ που έστειλε την εστία του Ρώσου γκολκίπερ που έδιωξε ένα τελευταίο κίνδυνο για το πρώτο ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να κάνει συντομότερες επιθέσεις και στο 47' σουτ του Α.Ζίφκοβιτς, ξαφνικό γυριστό έφυγε άουτ. Ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Βαρέλα στο 56' σε κόρνερ, ενώ από το 59' ο Φερέιρα έκανε διπλή αλλαγή δίνοντας χρόνο στους Τσόλακ και Ουαγκέ, για να αξιοποιήσει περισσότερο την επιθετικότητα της ομάδας του με τους δυο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές.

Η Κρασνοντάρ κρατούσε καλά το μηδέν παθητικό στην εστία της και αυτό άρχισε να δημιουργεί μια αναπόφευκτη πίεση στον ΠΑΟΚ που πάσχιζε όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το γκολ. Οι Θεσσαλονικείς άνευροι και χωρίς το αναμενόμενο πάθος έδιναν την εντύπωση πως έπαιζαν ένα απλό παιχνίδι πρωταθλήματος κι όχι ένα ματς τεράστιας αγωνιστικής και οικονομικής σημασίας.

Η πίεση αυτή έφερε αρνητικό αποτέλεσμα στον ΠΑΟΚ που έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του στο 73' όταν ο Μιχαηλίδης με αυτογκόλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του σε προσπάθεια του να αποκρούσει σουτ του Σμολνίκοφ για να γίνει έτσι το 0-1 που πολλαπλασίαζε τις προοπτικές πρόκρισης της ΚρασνοντΆρ.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το κουράγιο να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Ελ Καντουρί στο 77' μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα και η Κρασνοντάρ είχαν άλλη γνώμη. Στο επόμενο λεπτό ο Καμπελά (78') με  πολύ ωραίο σουτ κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς για να "σφραγίσει" με το γκολ αυτό η ρωσική ομάδα το εισιτήριο της πρόκρισης για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της το εισιτήριο για την φάση των ομίλων του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ δεν στάθηκε για μια ακόμη φορά ικανός να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης και πλέον θα πρέπει να συμμαζέψει τα κομμάτια του μετά από αυτόν τον σημερινό αποκλεισμό που ήταν καθ' όλα δίκαιος. Ο Δικέφαλος θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Ινγκασον, Πέλκας, Ελ Καντουρί - Βιλένα, Κάϊο

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Κρέσπο (59' Ουαγκέ), Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Βαρέλα (76' Σφιντέρσκι), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης, Πέλκας (59' Τσόλακ), Α. Ζίφκοβιτς.

Κράσνονταρ  (Μουράντ Μουσάεφ): Σαφόνοφ, Κάϊο, Μαρτίνοβιτς, Πετρόφ, Ραμίρες, Βιλένα, Γκαζίνσκι (83' Καμπόλοφ), Ούτκιν (58' Σμολνίκοφ), Καμπελά (85' Σουλεϊμάνοφ), Κλάεσον, Μπεργκ.

Υποστήριξη: SilkTech