Champions League: Με Μπεσίκτας κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ

Δευτέρα, Αύγουστος 10, 2020 - 9:02μμ

Την τουρκική Μπεσίκτας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/8) στη Νιόν της Ελβετίας.

Ο «Δικέφαλος» θα δώσει στην Τούμπα στις 25 ή 26 Αυγούστου τον «νοκ άουτ» αγώνα, από τον οποίο θα κριθεί η πρόκρισή του στον γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Πάντως, εάν οι Θεσσαλονικείς αποκλειστούν, θα συνεχίσουν στον γ΄ προκριματικό του Europa League.

Η Μπεσίκτας ιδρύθηκε το 1903 στην Κωνσταντινούπολη και διαθέτει πολλά τμήματα, ωστόσο το ποδοσφαιρικό είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην Τουρκία, καθώς έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα, με τελευταίο το 2017, και 9 κύπελλα. Η έδρα της ομάδας είναι το "Vodafone Park", χωρητικότητας περίπου 42.000 θεατών.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Σεργκέν Γιαλτσίν, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» των «μαυραετών» στα τέλη Ιανουαρίου, αντικαθιστώντας στο «τιμόνι» τον Αμπντουλάχ Αβτσί. Ο Γιαλτσίν οδήγησε την Μπεσίκτας στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κατάταξη του τουρκικού πρωταθλήματος με απολογισμό 19 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες σε 34 αγώνες.

Η ομάδα συγκέντρωσε 62 βαθμούς και κατετάγη πίσω από την πρωταθλήτρια Μπασακσεχίρ (69 βαθμοί) και την Τραμπζονσπόρ (65), η οποία ωστόσο τιμωρήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA με αποκλεισμό από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της για τις σεζόν 2020-21 και 2021-22, εξαιτίας παραβάσεων του Financial Fair Play.

Έτσι, η Μπεσίκτας απέκτησε τη δυνατότητα να μετάσχει στα προκριματικά του Champions League, την ώρα που η Μπασακσεχίρ πήρε το «εισιτήριο» για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ρόστερ της ομάδας που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με αυτό της Μπεσίκτας που τελείωσε τη σεζόν 2019-20, καθώς αποχώρησαν παίκτες όπως οι Μπουράκ Γιλμάζ, Τζανέρ Ερκίν, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, Μοχάμεντ Ελνένι. Πάντως, η Μπεσίκτας συνεχίζει να διαθέτει εξαιρετικές μονάδες, όπως είναι οι Αντεμ Λιάγιτς και Ντομαγκόι Βίντα, οι οποίοι ξεχωρίζουν στο ρόστερ της και μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τον «Δικέφαλο του βορρά».

Υποστήριξη: SilkTech