BMW Concept XM: Έτσι θα είναι η ισχυρότερη BMW M μαζικής παραγωγής

Κυριακή, Δεκέμβριος 5, 2021 - 7:05μμ
BMW Concept XM

Η BMW παρουσίασε το Concept XM, ένα πρωτότυπο SUV που ουσιαστικά προαναγγέλλει την ισχυρότερη BMW M μαζικής παραγωγής, η οποία θα μπει στην παραγωγή στο τέλος του 2022.


Η BMW XM θα διατίθεται μόνο ως plug-in υβριδική και αποκλειστικά ως μοντέλο M, ενώ θα παράγεται στο Spartanburg των ΗΠΑ.

Επιστρέφοντας στον προπομπό του, το concept διαθέτει ένα νέο σύστημα κίνησης M Hybrid που συνδυάζει έναν V8 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με μέγιστη ισχύ 750 hp και μέγιστη ροπή 1.000 Nm.
Η σχεδίαση του Concept XM διακρίνεται για τις έντονες γωνίες σε όλο το αμάξωμα. Μας δίνει επίσης μία πρώτη γεύση από τη σχεδίαση του εμπρός τμήματος των επόμενων πολυτελών μοντέλων της BMW.

Η μάσκα, τα γνωστά "νεφρά" της BMW, όπως και στα τελευταία μοντέλα της γερμανικής μάρκας είναι κι εδώ μεγάλη αλλά και πιο φαρδιά, καταλαμβάνοντας πλέον ολόκληρο το εμπρός μέρος. Στο πίσω μέρος, εντύπωση προκαλούν το τελείωμα της οροφής και τα φώτα που εκτείνονται προς το πλάι, στα φτερά.
Στο εσωτερικό κυριαρχούν το BMW Curved Display, η πολυτέλεια, η ευρυχωρία.

Η έκδοση παραγωγής θα είναι το πρώτο αυθύπαρκτο μοντέλο M μετά τη θρυλική BMW M1 και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη σταδιακή πορεία της BMW M GmbH προς τον εξηλεκτρισμό της.

Υποστήριξη: SilkTech