Το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας, έργο πνοής για τη Αχαΐα... - ΦΩΤΟ

Δευτέρα, Ιούνιος 7, 2021 - 8:00πμ
Το αυτοκινητοδρόμιο

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή το ώριμο και πάγιο αίτημα της Αχαΐας για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμιου στη θέση Ρέντες της Χαλανδρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση: 

“Οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το ενδιαφέρον υπάρχει και οι απαιτούμενες προδιαγραφές πληρούνται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρομίου στην Αχαΐας. 

Ειδικότερα, η πολυμετοχική εταιρεία «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.», έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την κατασκευή αυτοκινητοδρομίου προδιαγραφών «Formula 1» και πίστας καρτ διεθνών προδιαγραφών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησαν το έτος 2009, ενώ το σχέδιο εγκρίθηκε το 2011. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την υλοποίηση του. 

Η σημερινή συγκυρία και η φιλική προς την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα κυβερνητική πολιτική, συνηγορούν για την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου βιωσιμότητας και την υλοποίηση του έργου. 

Το έργο της κατασκευής και της λειτουργίας πίστας προδιαγραφών “Formula 1” και πίστας καρτ στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, καθώς θα προσφέρει θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει τις υποδομές και παράλληλα θα προσελκύσει τους λάτρεις του αθλήματος από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο”

Υποστήριξη: SilkTech