Αυλαία με μετάλλια για τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών

Κυριακή, Ιούλιος 31, 2022 - 1:00μμ
Στο βάθρο ο ΠΟΠ με τον πατρινό πρόεδρο της ΕΟΠ, Βασίλη Διαμαντόπουλο

Το απόγευμα του Σαββάτου έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας για το 2022, στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Ο Σωτήρης Μπρέτας αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ημέρας, ενώ ο ΠΟ Βόλου πρώτευσε στην ομαδική βαθμολογία.

Ο Σωτήρης Μπρέτας  κατέκτησε τη φανέλα και στο σπριντ. Ο έμπειρος ποδηλάτης επικράτησε στον τελικό του Κωνσταντίνου Λιβανού (ΠΟΧ Τάλως), με τους δύο συναθλητές στην Εθνική Ομάδα να χαρίζουν όμορφες μάχες. Ο αγώνας του χάλκινου μεταλλίου ήταν υπόθεση του ΠΟ Πατρών, με τους Γιάννη Καλογερόπουλο και Δημήτρη Βουκελάτο να τίθενται αντιμέτωποι. Νικητής αναδείχτηκε ο πρώτος, κλείνοντας την παρουσία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τρία μετάλλια.

Και στο Madison πρωταθλητής Ελλάδας για το 2022 είναι ο ΠΟ Βόλου. Το ντουέτο των Χρήστου και Ζαφείρη Βολικάκη κινήθηκε πολύ έξυπνα στρατηγικά και με 65 πόντους συνολικά ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πίσω τους με διαφορά 11 πόντων, βρέθηκαν οι Δημήτρης Χρηστάκος και Γιώργος Μπουτόπουλος (με θητεία στον ΠΟΠ) του Άλφα Καλλιθέας (54). Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν Νίκος Δράκος και Ορέστης Ράπτης του Διαγόρα Ρόδου με 38 πόντους.

Με τον απαιτούμενο αριθμό αθλητριών να μην συμπληρώνεται, τα αγωνίσματα των γυναικών του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν σε διασυλλογικό επίπεδο. Στο keirin, η Αργυρώ Μηλάκη πήρε ακόμα μία νίκη, ολοκληρώνοντας με θετικό πρόσημο την παρουσία της στο αγωνιστικό διήμερο. Σε μία δυνατή μάχη, η ποδηλάτισσα του Άτλα Ρεθύμνου άφησε πίσω την Χριστίνα Πρίντεζη (Ερμής Μακροπούλου) και την Κωνσταντίνα Κάρλου (ΠΟ Πάτρας).

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και τα σωματεία που συμμετείχαν.

Υποστήριξη: SilkTech