Ατλέτικο Μαδρίτης - Μαγιόρκα 1-2: Κατάρρευση στο 90+1΄

Κυριακή, Δεκέμβριος 5, 2021 - 8:33πμ
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μαγιόρκα

Γενικό «black out», ολοκληρωτική κατάρρευση ή ανέλπιστη ανατροπή. Όσες φράσεις κι χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε την απρόσμενη ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης από τη Μαγιόρκα στην ισπανική πρωτεύουσα είναι καταδικασμένες να παραμείνουν φτωχές. Άλλωστε μόνο η εικόνα, η νεκρική σιωπή του «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και τα απογοητευμένα πρόσωπα των Μαδριλένων μετά το buzzer beater του Κούμπο είναι ικανά να αποτυπώσουν αυτή την απροσδόκητη καταστροφή του τελευταίου δεκαλέπτου.


Εξέλιξη που γίνεται ακόμα χειρότερη από τη στιγμή που οι Μαδριλένοι, πιστοί στην παραδοσιακή τους συνταγή, είχαν βάλει πλώρη για ακόμα μια επικράτηση που θα τους έστελνε στο -4 από την κορυφή. Το γκολ του Κούνια (68΄), που έχει ανελιχθεί σε αξιόπιστη λύση μπροστά από την αντίπαλη εστία, έδωσε το προβάδισμα στο σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε και όλα μαρτυρούσαν πως ο... μάστερ της τακτικής θα είχε τον τρόπο να εξασφαλίσει ακόμα ένα τρίποντο για τους Κολτσονέρος.
Μόλις το χρονόμετρο όμως έδειξε το 80΄τα πάντα πάγωσαν... Ο Ρούσο έφερε το ματς στα ίσα με όμορφο τελείωμα και χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για την Ατλέτικο, η οποία τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τον βαθμό. Στο 90+1 η διψασμένη για τη νίκη Μαγιόρκα ολοκλήρωσε την ανατροπή χάρη σε γκολ του δανεικού από τη Ρεάλ Μαδρίτης, Τακεφούσα Κούμπο, ο οποίος τίμησε με τον καλύτερο τρόπο το... βασιλικό του παρελθόν και πλήγωσε τους «Ροχιμπλάκος» που είδαν την ψαλίδα να μεγαλώνει επικίνδυνα από την κορυφή.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γιορέντε, Σάβιτς (11΄Ερμόσο), Φελίπε, Λόντι, Ντε Πολ (60΄Ζοάο Φέλιξ), Κοντογκμπιά, Κόκε, Κορέα (71΄Σουάρες), Κούνια (71΄Βρσάλικο), Γκριεζμάν (60΄Λεμάρ)

Υποστήριξη: SilkTech