Αθώοι σε δεύτερο βαθμό ΟΦΗ και Αιγινιακός για χειραγωγημένο παιχνίδι

Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2019 - 10:01πμ

Το περσινό 6-0 του ΟΦΗ απέναντι στον Αιγινιακό είχε κριθεί χειραγωγημένο από την Επιτροπή Δεοντολογίας, όμως οι δύο ΠΑΕ αθωώθηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων. Η επιτροπή έκρινε ότι οι δύο ομάδες είναι αθώες, ενώ μείωσε τις ποινές για τους εμπλεκόμενους παράγοντες, ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας και αυτής της βόρειας Πιερίας αντίστοιχα.

Πρωτόδικα ΟΦΗ και Αιγινιακός είχαν τιμωρηθεί με υποβιβασμό και αφαίρεση έξι βαθμών από το προσεχές πρωτάθλημα, αλλά και πρόστιμα 300.000 ευρώ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

- Aντίγραφο διατακτικού της υπ΄αριθμ. 20 /2019 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ: Απορρίπτει ως απαράδεκτη την παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία τις κρινόμενες εφέσεις. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 4/2019 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση κατ΄ουσίαν.

Αποφαίνεται ότι οι ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, Φ. Τσάλος, Ιωάννης Νιώπας, Αλεξ. Μαχαιρίδης, Βασ. Λιόλιος, Αθ. Τόλιος, Παναγ. Γιατζιτζόγλου δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά αδικήματα των άρθρων 1,2,13,21,26,27 του Κώδικα Δεοντολογίας».

Υποστήριξη: SilkTech